Bogdan Marișca și Sergiu Itu câștigă prima zi a Raliului Sibiului

Campionii în exercițiu, Bogdan Marișca și Sebastian Itu, candidați la titlul de vicecampioni anul acesta, au încheiat prima zi a Raliului Sibiului 2018 cu brio, reușind timpi senzaționali și câștigând trei din cele patru probe speciale.

La general, îi urmează Dan Gîrtofan/Tudor Mârza, iar Vali Porcișteanu/Dan Dobre vin și ei din urmă, aceștia fiind câștigătorii ultimei probe din prima zi de competiție. Bătălia pentru podium se dovedește extrem de acerbă, iar probele de astăzi și mâine vor fi definitorii în vederea stabilirii clasamentului final.

După ce, de dimineață, piloții și-au încălzit motoarele pe Shakedown-ul de la Șeica Mică, au plecat spre Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din România, unde au luat startul pe primele probe speciale, denumite CENTENAR. După prima buclă a zilei, echipajul numărul 1, Bogdan Marișca/Sebi Itu s-au impus în clasament, fiind urmați de Alexandru Pițigoi/Anton Avram, locul al treilea fiind ocupat de Dan Gârtofan/Tudor Mârza. Echipajul Bogdan Gheorghiu/Robert Radu a avut ghinion și a ieșit în decor, iar echipajul 269 a abandonat PS 2 Centenar înainte de start. Apoi echipajele au luat startul pe PS 3- SMURD 25 de ani, pe o porțiune de 6,7 km, unde Marișca a continuat în același stil și a scos cel mai bun timp, după PS3, fiind urmat de Vali Porcișteanu, iar al treilea, Dan Gârtofan. Din păcate, echipajul 31, Elisei Groza/Adrian Morariu, nu a putut repara defecțiunile tehnice la sistemul de frânare și s-a văzut în imposibilitatea de a părăsi service-ul pentru a se alinia la start. Proba specială 4-SMURD 25 de ani, care a încheiat ziua competițională, a consemnat victoria echipajului format din Vali Porcișteanu/Dan Dobre.

Azi sunt programate alte 6 probe speciale, pe un traseu de pe Valea Hârtibaciului. Startul zilei a doua de competiție se va da la ora 9:00, cu proba Bilstein, și se încheie cu cea de la Chirpăr. Vor fi 6 probe speciale pe segmentul de drum dintre Cornățel și Chirpăr, toate însumând aproape 49,8 de kilometri. Ziua competițională se încheie la 15:30, pentru a oferi șansa participanților și oficialilor de la Raliul Sibiului să participe la manifestările organizate în oraș cu ocazia aniversării a „25 de ani SMURD Sibiu” și la evenimentul legat de Centenarul Marii Uniri.

Ultima zi de competiție cuprinde probele speciale Aria și Ambient, programate să ia startul după ora 9:17, pe segmentul de drum dintre Rășinari și Păltiniș, însumând peste 34 de kilometri, urmând ca SuperSpeciala Autoklass, cea mai apreciată și așteptată probă de spectatori, să înceapă în jurul orei 12:30. Pentru aceasta, organizatorii au pregătit un traseu inedit, de 2,5 km, diferit de cel de anul trecut, pe traseul: Sala Transilvania – Calea Dumbrăvii – Școala de Înot.

Concurenții înscriși în Campionatul Național de Rally 2 Dunlop se vor alinia astăzi la start și vor avea de parcurs 9 probe speciale. Azi vor evolua pe șase probe între Cornățel, Noul Român și Chirpăr, urmând ca sâmbătă să efectueze specialele Aria și Ambient, la Rășinari și Păltiniș. Competiția se va încheia, și pentru aceștia, cu SuperSpeciala Autoklass. Clasamentele urmează să fie stabilite pe baza timpilor obținuți pe cei 86,9 de kilometri competitivi.

Festivitatea de premiere va avea loc pe scena din fața Sălii Transilvania, mâine, de la ora 17:00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*