Bilanțul coronavirus de azi arată mai bine: 21 noi contaminări și 2 decese

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26292 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 21 de persoane).

Până la data curentă au fost vindecate 20930 de persoane, iar 1017 persoane au decedat (2 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 145 de persoane, dintre care pe ATI 18 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 685 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1369 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 260 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 52 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 41 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 109 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 80 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 723 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 60 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 149 de mijloace de transport, din care 7 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.500 de lei, dintre care 2 sancțiuni în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, respectiv 5 sancțiuni în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În data de 18 mai 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 15 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul a produselor alimentare. A fost aplicata o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*