Biblioteca ULBS, prezentă la Târgul GAUDEAMUS

targ-gaudeamusUniversitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu participă la cea de-a 23-a ediție a Târgului Internațional de Carte GAUDEAMUS, care se desfășoară la București – Romexpo, în perioada 16-20 noiembrie. Pentru a 18-a oară consecutiv, ULBS este prezentă cu un stand propriu, unde o echipă de promovare, reprezentată de membri ai colectivului  Bibliotecii ULBS, aduce în atenție oferta educaţională a universităţii, cu informaţii despre domeniile de studiu disponibile și principalele proiecte derulate, dar și publicațiile academice nou apărute la Editura Universităţii. „Participarea la acest eveniment constituie o oportunitate de a intra în contact cu colaboratori și parteneri din țară și străinătate, de a crește vizibilitatea instituției și de a îmbogăți fondul de publicații cu cele mai noi tiluri lansate la târg. Experiența participării înseamnă o deschidere spre lumea editorială românească, punerea în contact cu producția literară și științifică de calitate, colaborarea cu universități și instituții culturale de prestigiu. Standul ULBS este situat pe Bulevardul Lectura, în cadrul Bursei Educația, alături de universități din București, Timișoara, Brașov, Craiova“, ne-a declarat Cristina Pârvu, Relații publice – Biblioteca ULBS.

În cifre, târgul înseamnă peste 300 de expozanți și peste 700 de evenimente. Invitatul de onoare din acest an este China, cu cel mai mare stand alocat până acum la Gaudeamus.

Sprijin pentru bibliotecile mici 

ULBS participă cu o donație de publicații la proiectul „Cărţile se întorc acasă“ şi în acest an. Fondul de carte constituit prin donaţii ale vizitatorilor şi expozanţilor în cadrul proiectului cuprinde volume care vor ajunge în biblioteci mai puțin dotate din România. De la lansarea acestui proiect în 2010, peste 151.000 de volume au ajuns în peste 350 de biblioteci aflate în aria de acoperire a posturilor Radio România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*