Bețivi și șoferi fără carnet, prinși pe șoselele din Sibiu

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși în weekend de polițiști conducând fără permis sau băuți.

Vineri, în jurul orei 17:00, pe raza localității Moșna, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 141 de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Ocna Sibiului. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Sâmbătă, în jurul orei 8:00, în orașul Copșa Mică, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic șoferul unui autoturism condus pe DN 14. Testarea alcoolscopică a bărbatului în vârstă de 43 de ani, din municipiul Sibiu, a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. După ce șoferul a fost însoțit la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot sâmbătă, în jurul orei 15:30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul General Vasile Milea de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Șelimbăr. Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat. De asemenea, testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a rezultat într-o concentrație de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul refuzând prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În consecință, la nivelul Biroului Rutier Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor prevăzute de articolul 335 aliniatul 2, respectiv 337 din Codul Penal.

Duminică, în jurul orei 3:00, pe raza localității Nocrich, polițiștii au depistat un alt conducător auto posibil aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 63 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, a cărui testare alcoolscopică a indicat valoarea  de 0,52 mg/l alcoool pur în aerul expirat. Ulterior prelevării mostrelor biologice, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*