Besoiu preia în forţă şefia PSD Sibiu

Consilierul judeţean Adrian Besoiu (foto) va fi noul preşedinte interimar al organizaţiei judeţene PSD Sibiu, de îndată ce Comitetul Executiv Naţional va valida decizia Comitetului Executiv Judeţean Sibiu.

Comitetul Executiv Judeţean s-a întrunit, vinerea trecută, într-o şedinţă în care l-au revocat pe senatorul Viorel Arcaş de la conducerea interimară. Conducerea filialei s-a întrunit fără Arcaş. Reprezentanţii partidului la nivel central au confirmat că Biroul Permanent Naţional a luat act de decizia social-democraţilor sibieni şi că Besoiu urmează besoiu1să fie validat în următoarea şedinţă a forurilor superioare. „Da, a luat act. Decizia va fi validată în următorul Comitet Executiv Naţional“, a spus, ieri după-amiază, Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, contactat de Mesagerul de Sibiu. Sunt şanse infime ca Bucureştiul să desemneze în aceste zile un alt preşedinte interimar, până la organizarea de alegeri statutare. Totuşi, surse din filiala PSD Sibiu spun că Besoiu este varianta agreată de preşedintele demisionar, Ioan Cindrea, şi că ar pierde în eventualitatea unor alegeri libere.

Întâi congres, apoi alegeri

În această primăvară, în PSD Sibiu se vor organiza alegeri pentru funcția de președinte. Deocamdată, doar doi dintre membrii marcanţi şi-au anunţat intenţia de a candida: Adrian Besoiu şi avocatul Horaţiu Marin. „După congresul ce va fi organizat la nivel central, vom ști ce vom face la nivel local. Vom avea alegeri libere, democratice și va ieși cineva câștigător. O viitoare candidatură e legată și de statutul partidului, statut ce va ieși din următorul congres“, a spus Arcaş.CONFERINTA JUDETEANA PSD 2014
Ioan Cindrea, cel care a condus organizația timp de aproape 20 de ani, a demisionat din toate funcțiile deținute în cadrul partidului după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. El a atacat sentinţa cu recurs.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*