UPDATE. Beat fiind, cu 120 de km/h în localitate, a depășit pe linie continuă și le-a oferit polițiștilor 200 de Euro

Totul a pornit de la o depășire pe linie continuă și viteză excesivă.

Foto :Arhivă 

În cursul zilei de astăzi, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – S.J.A. Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant o persoană, în vârstă de 28 ani, care a remis suma de 200 euro unui echipaj de poliție, cu scopul de a-i determina pe agenții de poliție să nu dispună măsurile legale ca urmare a constatării unor contravenții la regimul rutier.
În fapt, doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Sibiu – Poliția Municipiului Mediaș, Biroul Rutier și Biroul Ordine Publică, au oprit în trafic un autoturism care a efectuat o manevra de depășire pe linie continuă, având viteza de 112 km/h în localitate, iar după testarea șoferului cu aparatul etilotest au constatat că a consumat băuturi alcoolice, fiind înregistrată o valoare de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, conducătorul autoturismului a remis agenților de poliție suma de 200 de euro pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale pentru depășirea pe linie continuă și depășirea regimului legal de viteză, fapte ce presupun aplicarea sancțiunii complementare de suspendare a dreptului de a conduce.

Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul tip body-cam din dotarea unuia dintre membrii echipajului.

Cei doi agenți de poliție au sesizat fapta Serviciului Județean Anticorupție Sibiu, iar lucrătorii de poliție judiciară au procedat la constatarea in flagrant a infracțiunii de dare de mită.

Persoana a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru continuarea cercetărilor.

Menționăm faptul că, numai în ultima săptămână, polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au sesizat la Direcția Generală Anticorupție cinci situații în care li s-au oferit diverse sume de bani cu titlu de mită.

UPDATE: Procurorul de caz a dispus reținerea pentru 24 de ore a persoanei în cauză.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*