Barbu revine pe podium la Raliul Maramureșului

Sibianul Sebastian Barbu, care l-a avut de această dată alături pe copilotul Teodor Găină, a încheiat Raliul Maramureșului pe locul secund la general și pe locul 1 la RC2. Întrecerea a fost câștigată de marele favorit Simone Tempestini, care ar putea prelua șefia în clasamentul general provizoriu al Campionatului Național de Raliuri BETANO după decizia de azi a Comisiei de Competiții. Cu 62 de puncte, Sebastian Barbu a urcat pe 3 la general.

foto: facebook/Sebastian Barbu

Sebastian Barbu a început sezonul 2023 cu o victorie în Harghita Rally, urmată de abandonul din Raliul Argeşului. Participarea la Raliul Maramureșului, etapa a treia Campionatul National de Raliuri Betano, a fost confirmată în ultimul moment așa că Sebastian Barbu a concurat împreună cu copilotul Teo Gabi Găină. „Mulțumesc Bogdan Iancu și Codruț Arsenescu pentru susținere și chiar dacă totul lucrurile s-au schimbat mult în ultima perioadă vom încerca să ne luptăm și în această etapă pentru un loc pe podium”, spunea Sebastian Barbu, înaintea startului în Raliul Maramureșului.

Prima zi a fost una în care Sebastian Barbu a avut o abordare prudentă și pe care a încheiat-o cu cel mai bun timp pe speciala a șasea. “Am început prudent această etapă pentru că nu-mi mai pot permite nicio greșeală în acest seszon. În plus, au fost și multe schimbări de situație din punct de vedere organizatoric care ne-au influențat și nouă evoluția, dar acum sunt mulțumit de modul în care s-a terminat ziua”, a continuat Sebastian Barbu.

Cu alte două clasări în top patru pe cele două speciale desfășurate duminică, Sebastian Barbu și Teo Gabi Găină au terminat Raliul Maramureșului pe locul 2. “După tot ce s-a întâmplat, este un loc doi cât o victorie. Teo și-a făcut excelent treaba de copilot și a demonstrat că este un adevărat sportiv. Le mulțumesc încă o dată tuturor pentru susținere și aștept cu nerăbdare etapa de la Sibiu acum”, a mai spus Sebastian Barbu.

Raliul Sibiului, următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, se va desfășura în perioada 14 – 15 iulie.

Echipajul sibian este susținut în sezonul 2023 de partenerii: AutoSole 2.0 SRL, Gorgandin, Foerch Romania, Terra Building, Jifa, EGLO Romania, Yiippi Adrenalin Travel Club, Comindustrial, NaceleUp.ro, Mindsoft și Indsoft.

foto: Sebastian Armand Borsan

Raliul Maramureșului s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute. S-a impus echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Porsche 997 RGT) cu timpul total de 01 h 12 min 05 sec 3/10. Sebastian Barbu/Teodor-Gabriel Găină (Skoda Fabia Rally 2 E) a terminat pe poziția secundă, la 50 sec 4/10, urmat fiind de Bogdan Marișca/Sebastian Itu (Skoda Fabia Rally 2), la 55 sec 8/10. 

„Echipajul format din Tempestini și Sergiu Itu pe modelul Porsche 997 RGT a fost întrecut o singură dată în Maramureș, pe a șasea probă specială, Codul Butesii de 20,9 kilometri, acolo unde victoria a fost obținută de Sebastian Barbu și Teo Găină (Skoda Fabia Rally2 Evo) la o diferență de 1,5 secunde.“, a notat Federația Română de Automobilism Sportiv, care a adăugat că „dintre cele 10 probe programate, doar 7 au avut loc, super speciala din Baia Mare fiind anulată din motive organizatorice, iar probele 2 și 8 din motive de securitate. Astfel, din cauza faptului că nu s-a desfășurat cel puțin 75% din traseul inițial, ci doar 74,8%, comisarii sportivi au decis, conform regulamentului, înjumătățirea punctelor la acest raliu. O decizie finală va fi luată de Comisia de Competiții în cadrul ședinței de marți. Până la o decizie finală în cazul punctelor, Norbert Maior, al cincilea în Maramureș, rămâne lider în clasamentul general provizoriu, cu 68 de puncte, fiind urmat de Simone Tempestini, cu 67,5 puncte și de Sebastian Barbu, cu 62 de puncte.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*