Bărbat mort din cauza rujeolei. Familia l-a externat din spital pe propria răspundere

Este vorba de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Vurpăr, internat initial, prin UPU la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, în data de 05.04, cu febră, dureri musculare, tuse, stare general alterată. Simptomatologia a debutat în urmă cu aproximativ 10 zile, dar pacientul nu s-a prezentat la medic și s-a tratat fără recomandare, la domiciliu.


Coform reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Sibiu, la scurt timp după internarea în spital, se constată apariția unei erupții cutanate, se suspicionează o boală eruptivă și se solicită consult de Boli Infecțioase. În urma examinării se recomandă transferarea pacientului la SCJU – Terapie Intensivă, având în vedere că se afla în stare de insuficiență respiratorie severă, cu necesitatea administrării de oxigen, dar în urma refuzului acestuia, este internat în cele din urmă pe secția de Boli infecțioase a SCJU Sibiu.
În după amiaza aceleiași zile, familia a solicitat însă externarea, pe propria răspundere, pacientul pleacă acasă, dar va reveni câteva ore mai tîrziu, cu stare generală alterată, la scurt timp după aceasta survenind decesul.

„De precizat că pacientul era contact familial de rujeolă, deși acest fapt s-a aflat ulterior internării, deoarece copilul bolnav nu a fost dus la medic pentru a fi diagnosticat și tratat.
De asemenea, pacientul prezenta comorbidități severe – Cardiopatie ischemică cronică. Bronhopneumopatie cronică bilaterală. Obezitate morbidă.
Nu se cunoaște statusul vaccinal al pacientului”, au mai explicat reprezentanții DSV Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*