Bărbat din Rășinari, internat la Psihiatrie, după ce a atacat cu pietre o mașină de Salvare | VIDEO

Un rășinărean cunoscut cu probleme psihice a atacat echipajul unei ambulanțe chemate pentru intervenție medicală.

Incidentul s-a produs ieri după-amiază, în jurul orei 16.30, la Rășinari. După ce i s-a refuzat acordarea de îngrijiri medicale, bărbatul a atacat cu pietre mașina de Salvare și echipajul de pe ambulanță.

„Un localnic în vârstă de 35 de ani a avariat autospeciala Serviciului Județean de Ambulanță chemată pentru intervenție medicală. În urma incidentului nu a fost nimeni rănit. Bărbatul însuși chemase ambulanța, dar, la fața locului, echipajul a constatat că acesta nu necesită îngrijiri medicale, ceea ce l-a determinat să devină agresiv”, informează agentul șef adjunct Elena Welter, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu.

Bărbatul a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie și este cercetat pentru infracțiunea de distrugere.

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu au confirmat că o ambulanță de tip B1/B2 și personalul medical format din ambulanțier și asistent medical au fost atacate cu pietre de un pacient, la Rășinari.
„Pacientul în vârstă de 35 de ani a sunat la 112 din casa unui vecin și a susținut că se simte rău, acesta fiind cunoscut că are probleme cu alcoolul, în stare de ebrietate simulând crize epileptice și având tentative suicidare. Mai mult, de această dată, vecinii au susținut că i-au măsurat tensiunea și că aceasta ar fi mult peste limita admisă.
În acest sens a fost trimis un echipaj al substației Cisnădie, care a ajuns la fața locului în data de 19.09.2017, la ora 15.45. După ce a fost consultat, asistentul medical a constatat că nu are nevoie de îngrijiri medicale speciale și i-a solicitat pacientului să semneze dacă nu dorește să meargă la spital.
În timp ce se îndreptau către ambulanță, pacientul a devenit agresiv și a încercat să lovească asistenta medicală, ambulanțierul venind în ajutorul acesteia. Când a început să arunce cu pietre, echipajul medical a intrat într-o curte, în timp ce pacientul care a chemat ambulanța, început să arunce cu pietre în mașină distrugând geamurile, parbrizul, luneta ambulanţei, dar şi capota. Angajații SAJ au solicitat sprijinul Poliției, iar la sosirea echipajelor de poliție, acesta a fost imobilizat”, se arată în comunicatul SAJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*