BACALAUREAT 2023, sesiunea de toamnă: Absolvenţii de liceu susţin, vineri, proba la alegere

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat, la care s-au înscris peste 33.900 de candidaţi, continuă vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării.

 

Foto: Arhivă

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat, la care s-au înscris peste 33.900 de candidaţi, continuă vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Conform Ministerului Educaţiei, din totalul celor înscrişi, peste 22.600 de candidaţi provin din promoţia anului 2023, iar aproximativ 11.300 sunt din promoţiile anterioare.

Probele scrise se desfăşoară în 137 de centre de examen.

Ultima probă va avea loc pe 21 august, la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Probele de evaluare a competenţelor (lingvistice şi digitale) au fost echivalate/recunoscute în perioada 7 – 11 august.

Când se vor afișa rezultatele?

Primele rezultate vor fi afişate în format anonimizat în data de 25 august, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (26 – 28 august), vor fi comunicate în data de 29 august.

În zilele prevăzute pentru desfăşurarea probelor scrise, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi. Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6 (şase).

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*