Axinte, Hudea și Mărginean, premiante la Alba Iulia

Sibianca Iarina Axinte și medieșencele Alexandra Hudea și Iulia Mărginean au fost pe lista premianților, ieri, la Alba Iulia, la Gala Sportului Județean 2023, eveniment organizat de Consiliul Județean Alba (care  a asigurat fondul de premiere), DJS Alba și ISJ Alba. Aproape 300 de sportivi componenți ai cluburilor din județul Alba în 2023 au fost premiați cu sume între 400 și 1200 de lei, în funcție de rezultate, suma totală alocată fiind de 128.500 de lei (net). Iarina Axinte a fost nominalizată pentru performanțele obținute cu echipa liceului, în vreme ce atletele medieșence Alexandra Hudea și Iulia Mărginean au alergat anul trecut și au obținut rezultate remarcabile având dublă legitimare, pe lângă CSȘ Mediaș, reprezentând și AC „Mica Romă” Blaj.

Alexandra Hudea și-a ridicat premiul, în aplauzele celor prezenți(foto: facebook/Cristina Man

Așadar, aseară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia s-a auzit și numele sibiencei Iarina Luana Axinte, coordonatoare de joc la campioana Volei Alba Blaj și elevă anul trecut la Colegiul Național „Inochenție Micu Klein” Blaj. Tânăra sportivă fost nominalizată la secțiunea volei pentru parcursul de excepție a echipei liceului, care a cucerit titlul de vicecampioană națională.

foto: facebook/Volei Alba Blaj

Reamintim, Iarina Axinte e componentă de bază al Volei Alba Blaj, echipa sa jucând anul trecut din nou finala Cupei CEV și devenind, pentru a șaptea oară, campioana României! De asemenea, a debutat în naționala de senioare a României la Campionatul European din Italia, unde a avut evoluții remarcabile. În prezent, este studentă în anul I la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Lucian Blaga“ Sibiu. Sibianca n-a fost ieri pe scenă, pregătind împreună cu Volei Alba Blaj partidele din turneul Final Four al Cupei României, competiție programată în weekend la Mioveni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*