Aveți mari probleme de comunicare! Vă place să vă exprimați prin imagini – lecție pentru tineri

Tinerii din Sibiu își dezvoltă abilitățile de comunicare la Biblioteca Astra. În cadrul programului ASTRAAdolescent, au avut oportunitatea de a învăța despre importanța cuvintelor și a comunicării prin intermediul unei discuții cu doi specialiști în domeniu. Ioana Curta, lector universitar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, și Răzvan Marcu, jurnalist, au împărtășit tinerilor sfaturi valoroase despre cum să comunice eficient.

Foto: Biblioteca Astra
„Sunteți o generație excepțională, însă aveți mari probleme de comunicare. Și când spun asta, exact asta se vede prin faptul că vă place să vă exprimați prin imagini și nu prin cuvinte. Crearea de conținut vine mai greu și știți de ce? Din cauza lipsei lecturii. Odată ce începeți să citiți, cu cât citiți mai mult, cu atât vi se dezvoltă vocabularul, cu atât puteți să scoateți din voi ceva mai mult.”
„Comunicarea locală rămâne sfântă. Dacă sunt printre voi tineri care cochetează cu lucrurile acestea, să știți că într-o formă sau alta puteți găsi aici, în Sibiu, sunt locuri în care puteți să vă manifestați. (…) Bateți la ușile instituțiilor de presă și încercați să lucrați.”
ASTRAAdolescent a fost la înălțime, pe terasa de la ultimul etaj al Bibliotecii ASTRA, alături de doi specialiști în comunicare – Ioana Curta, lect. univ. la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Răzvan Marcu, jurnalist – care le-au vorbit tinerilor despre omunicare în toate formele ei.
Un subiect vast, cu nenumărate nuanțe, a incitat atenția adolescenților, care au avut inclusiv șansa de a citi știri de pe prompter și de a lua parte la o scurtă dezbatere pe tema comunicare directă versus social media, în cadrul căreia au reușit să impresioneze specialiștii invitați.
Aceștia din urmă nu au plecat până nu le-au lăsat tinerilor și câteva trucuri și sfaturi care le vor fi de ajutor în viață, dar și într-o posibilă carieră bazată pe comunicare.
• E o provocare continuă să spui ceva interesant și să captezi atenția tot timpul.
• Odată cu puterea presei, apare și responsabilitatea mesajului care trebuie transmis!
• Trebuie să fim conștienți că nu există niciun moment în care să nu comunicăm, toți comunicăm într-un fel sau altul prin ceea ce facem
• Nu banii sunt cei care au importanța cea mai mare într-o meserie, ci satisfacția că toată lumea îți va putea vedea și aprecia munca bine făcută.
• Fiți disciplinați, ordonați, respectuoși și dați tot ce puteți mai bun, iar răsplata va veni. În orice meserie, se crește treptat.
• Comunicați și faceți ce vă place!.
Activitățile și proiectele desfășurate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu sunt posibile cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*