AVERTIZARE meteo. ANM a emis cod PORTOCALIU de vreme severă pentru Sibiu și alte localități

Agenția Națională de Meteorologie a emis o avertizare COD PORTOCALIU de fenomene meteorologice periculoase ce se pot produce în această după-amiază, de la ora 18.15– 19.15. Sunt preconizate vânt puternic cu rafale de peste 70-80 km/h, vijelie,grindină, frecvente descărcări electrice , averse torențiale ce vor depăși 20-25 l/mp.

 

Sursa foto: arhiva Mesagerul de Sibiu

Avertizarea vizează localitățile Sibiu, Săliște, Șeica Mare, Șelimbăr, Roșia, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Slimnic, Loamneș, Orlat, Cristian, Șura Mare, Micăsasa, Nocrich, Vurpăr, Șura Mică, Tilișca, Șeica Mică, Alțina, Mihăileni, Marpod din județul Sibiu.

Pompierii militari sibieni sunt la datorie, pregătiți să intervină în orice situație de urgență.
Având în vedere avertizarea meteorologică a fost transmis un mesaj de avertizare RO -Alert în localitățile mai sus enumerate.

𝐑𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚̆𝐫𝐢:

Evitați deplasările pe durata avertizării meteorologice.

În situația manifestării vântului puternic, întrerupeți orice activitate desfășurată în aer liber și adăpostiți-vă în imobile sau spaţii închise, care să vă asigure protecţia;

Dacă este necesară evacuarea, mergi imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi.

Dacă ai fost surprins de viitură, urca în părţile de sus ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare.

În cazul în care mai ai timp, mută obiectele importante la etajele superioare ale locuinței.

Decuplează întrerupătorul general de energie electrică (contoar). Scoate aparatele electrice din priză.

Nu atinge echipamentele electrice dacă ești ud ori stai în apă.

Întrerupe instalaţiile de alimentare cu apă şi gaze.

Încuie uşile casei şi protejează ferestrele pentru a nu fi sparte de vânturi puternice, de curenţii de apă sau de obiectele duse de curenţii de apă.

Evacuează animalele şi bunurile de valoare în locuri sigure (de refugiu), dinainte stabilite.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei www.fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Sg. maj. Andreea Ștefan

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*