Aventura unui șofer cu alcoolemie de 1,03 la mie

Doi șoferi din localitățile Marpod și Cisnădie au fost prinși de polițiști conducând sub influența alcoolului în ultima săptămână. Incidentele au avut loc în momente diferite ale zilei de ieri, însă amândoi au fost supuși testelor alcoolscopice, care au indicat depășirea limitelor legale. Acum, aceștia se confruntă cu consecințele legale ale acțiunilor lor.

FOTO: arhivă Mesagerul de Sibiu

La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 00,15, pe raza localității Marpod, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia a fost identificat un localnic în vârstă de 37 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 21,00, în orașul Cisnădie, pe strada Florilor, în timp ce conducea un autoturism, un localnic în vârstă de 37 de ani nu s-a asigurat suficient la efectuarea manevrei de mers înapoi și a acroșat un autoturism parcat. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Mai mult decât atât, testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la nivelul Poliției Orașului Cisnădie, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*