Avem VAR degeaba! FC Hermannstadt – U Cluj 1-2 (1-0)

Echipa sibiană FC Hermannstadt a fost eliminată din Cupa României, 1-2 (1-0) cu Universitatea Cluj, în această seară, într-un meci din sferturile de finală ale competiției. Partida s-a disputat pe un stadion pe jumătate gol și pe un teren execrabil. Practic, așa cum avertizau jucătorii și antrenorii FCH, gazonul de pe noul Stadion Municipal n-a ținut nici 3 luni, punând în pericol siguranța fotbaliștilor. Peste toate, am avut din nou de suferit din cauza arbitrajului, care ne-a refuzat un penalti clar și un cartonaș roșu pentru Martic, la o intrare criminală asupra lui Oroian. Cu tot cu sistemul VAR.

foto: facebook/FC Hermannstadt

Marius Măldărășanu s-a ținut de cuvânt și a trimis pe teren, pentru meciul cu „U“, un 11 format în mare majoritate din titulari de bază. A început cu Muțiu – Butean, Ene, Stoica, Opruț -Petrescu, Mino, Biceanu, Oroian – Alhassan, Babic. I-a încercat așadar pe Alhassan și Babic în față, primul reușind să spargă gheața după luni bune de secetă. A marcat în minutul 41, din 6 metri, după o centrare „de maestru“ a lui Raul Opruț. Alhassan nu mai punctase din 17 septembrie, când reușea a treia dublă din Superligă, în victoria de la Arad, 2-1 cu UTA.

foto: facebook/FC Hermannstadt

După o întreagă primă repriză în care a stat „la cutie“, FC Hermannstadt a început în ofensivă, iar Opruț (‘47) a produs panică în careul clujenilor, mingea săltată de acesta fiind respinsă greu în corner. Din păcate, pe contră, nou intratul Chipciu a egalat în minutul 50, în urma unei acțiuni personale. Cu 3 schimbări operate la pauză, între care și Nistor – Chipciu, Ovidiu Sabău s-a dovedit din nou inspirat. Apoi, Muțiu l-a blocat in extremis pe Tescan, în minutul 57, după care jocul a redevenit mai închis, cu echipele excesiv de prudente.

În minutul 68, FC Hermannstadt a fost din nou dezavantajată de arbitri. Oroian a fost agățat clar în careu, faza a fost prinsă perfect de camerele de luat vederi, dar s-a dovedit încă o dată că nici măcar sistemul VAR nu poate elimina „erorile“ din fotbalul românesc! Ne-am convins de atitudinea din camera VAR și la o intrare criminală a lui Martic asupra lui Oroian, spre finalul jocului, iertată de centralul Chivulete cu un galben (în loc de eliminare directă).

Pentru ultimul sfert de oră, Măldărășanu a forțat în atac, înlocuindu-l pe Biceanu cu Gabi Iancu. Clujenii reușeau însă imediat o fază care a făcut șah-mat defensiva noastră, cu nou intratul Thiam la finalizare, scor 1-2. O nouă mutare inspirată a lui Ioan Ovidiu Sabău, care a rezolvat meciul la fel ca în februarie, când U Cluj a câștigat pe Municipal cu 1-0.

FC Hermannstadt a încheiat în ofensivă. Butean a scăpat pe dreapta în minutul 88, a tras la colțul lung din careu, dar Plamen Iliev s-a întins și a salvat in extremis, respingând în corner. A fost ultima fază periculoasă la cele două porți, FC Hermannstadt înregistrând încă un eșec în fața Universității Cluj, după cele 2 din Superliga (ambele cu 0-1).

Hermannstadt: Muțiu – Butean, Ene, Stoic, Opruț – Petrescu (59, Bărbuț), Mino, Biceanu (74, Iancu), Oroian (87, Iancu) – Alhassan (87, Limaj), Babic (59, Paraschiv). Antrenor: Marius Măldărășanu

Universitatea Cluj: Iliev – Oancea, Ilie, Ispas, Goranov – Haită, Remacle (46, Filip), Simion (46, Bic), Nistor (46, Chipciu) – Tescan, Gomes (63, Thiam). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Echipa sibiană nu are timp de digerat înfrângerea, intrând în pregătirea meciului de duminică, ora 13, de la Ploiești, cu Chindia Târgoviște, din play-out-ul Superligii.

Declarații după meci:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*