Avem parte în continuare de caniculă, dar vor fi și vijelii

Meteorologii de la ANM au emis în această dimineață două noi coduri, unul galben de instabilitate atmosferică și atul portocaliu de caniculă.

foto: Mesagerul de Sibiu

Astfel, potrivit meteorologilor, de astăzi de la ora 15 și până mâine dimineață la ora 10, „În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”.

Codul portocaliu de caniculă este valbil pe parcursul zilei de duminică.

foto: Mesagerul de Sibiu

„Valul de căldură va persista și se va intensifica ușor în Banat, sudul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia și Muntenia, unde se vor înregistra temperaturi cu mult mai ridicate  pentru această dată. Maximele se vor situa în general între 34 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, anunță meteorologii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*