Autodenunț de evaziune fiscală și delapidare al fostului Președinte al C.C.I.A. Sibiu, Gheorghe Aldea? (CP)

Date fiind afirmațiile repetate ale fostului Președinte Aldea Gheorghe Aurel conform cărora “timp de șase ani, costurile organizării Topului Firmelor CCIA Sibiu au fost suportate de către Alcomsib S.A. și Redal S.R.L. (aproximativ 120.000 de lei, în total), fiind astfel compensate cu din nou invocatele cotizații”, comunicat public făcut de către fostul preşedinte, https://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/replica-unui-proces-de-intentie-163480.html), Colegiul CCIA Sibiu solicită ca acesta să-și susțină afirmaţiile publicând chitanţele/facturile/ordinele de plată aferente acestor cheltuieli sau să recunoască că a făcut şi face în mod repetat activităţi economice nefiscalizate, “la negru”.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Pentru că niciodată astfel de documente nu au ajuns la CCIA Sibiu şi, după ştiinţa noastră, nu au fost niciodată emise, solicităm în mod public ANAF, parchetului şi IJP Sibiu (chestorului şef, dl. Ivancea Tiberiu, chiar dacă este „naşul” fiicei fostului preşedinte şi în mod special poliţistului care “s-a autosesizat” în cazul CCIA) să se autosesizeze în ceea ce priveşte faptele autodenunţate public de către Aldea Gheorghe Aurel, care ar putea fi delapidare și evaziune fiscală.

Solicităm astfel ca Poliţia Economică şi Ministerul Public să ia act și să cerceteze cu acelaşi efort și cu aceeași viteză faptele dlui Aldea Gheorghe Aurel, de a plăti din firma sa cheltuieli pentru alții, fără emiterea de documente fiscale. Faptul că acesta consideră că facturile fiscale ale CCIA Sibiu se pot compensa cu cheltuieli “la negru” ale Redal şi Alcomsib ne arată încă o dată calificarea şi priceperea reală pe care o are în domeniul afacerilor şi, mai ales, felul de afaceri pe care le face în Sibiu, invocând “protecţie de sus”.

Deși inițial organele de conducere ale Camerei au făcut abstracție de susținerile domnului Aldea Aurel Gheorghe, care a acreditat în mod nemijlocit faţă de membri organizației și în spațiul public ideea că ar beneficia de protecție civilă și penală din partea unor autorități, date fiind legăturile sale reale sau inventate cu foști sau actuali magistrați, cu diferiți șefi ai unor servicii de informații, cu lideri politici ale căror partide afirmă că le-a sponsorizat și, în special cu Ivancea Tiberiu care deține calitatea de inspector șef al IPJ Sibiu, înţelegem la acest moment, față de evenimentele recente, să adoptăm o schimbare de poziție și să denunțăm public astfel de afirmații.

Ulterior reacțiilor conducerii Camerei de Comerţ față de faptele fostului președinte, organizația noastră a devenit ținta unei publicații locale, în care apar în mod constant materiale de presă, documentate doar pe surse, fără o verificare factuală a informațiilor, în care activitatea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu este prezentată într-o manieră discreționară și negativă, fără a solicita vreodată punctul nostru de vedere, fiind excluse însă complet informații despre faptele penale ale fostului președinte, faţă de care se păstrează tăcerea.

Pe de altă parte, conducerea executivă a Camerei de Comerț, și respectiv persoana care a sesizat neregulile săvârşite de domnul Aldea au fost antrenate într-un dosar penal care vizează acuzarea acestor persoane de presupuse activități ilicite chiar față de Camera de Comerț, cu toate că Adunarea Generală și Colegiul de Conducere (forurile decizionale supreme ale acestei organizații private) au validat că toate operațiunile întreprinse de conducerea executivă au fost statutare și legale, au fost  aprobate și descărcate de gestiune.

În ceea ce privește declarațiile publice ale lui Gheorghe Aurel Aldea, conform cărora a făcut plăți ilegale din contul firmelor sale Redal și Alcomsib în beneficiul unui terţ (C.C.I.A. Sibiu), timp de 6 (șase) ani par că au trecut neobservate, deși au fost susținute în spațiul public de către acesta de multă vreme.

Cu toate că încă avem încrederea că reprezentanții locali ai sistemului de justiție își desfășoară activitatea conform principiilor legalității, imparțialității și independenței, în scopul aflării adevărului și a apărării ordinii de drept, exprimăm îngrijorare faţă de contextul actual în care se se află diversele plângeri civile şi penale făcute de către CCIA Sibiu și mai ales faţă de dubla măsură cu care pare că sunt cercetate diferite „fapte” pentru care Poliţia s-a „autosesizat”, însă doar când poate a primit ordin…

Colegiul de conducere al C.C.I.A. Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*