Autobuze electrice noi vor circula între Sibiu-Cartierul Arhitecților-Cisnădie-Cisnădioara și retur

Pentru a rezolva problema trasportului public de persoane, orașul Cisnădie a aderat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Metropolitan Sibiu alături de Municipiul Sibiu, orașul Ocna Sibiului, comunele Șelimbăr, Sadu, Șura Mică, Șura Mare, Cristian, Poplaca și Roșia.

Foto: Primăria Cisnădie facebook
”Asociația din care facem parte a depus două proiecte la Ministerul Dezvoltării prin PNRR. Primul proiect pentru achiziționarea a 36 de autobuze a fost aprobat. Al doilea proiect, pentru achiziționarea a 20 de autobuze se află în evaluare.
4 autobuze electrice noi vor circula între Sibiu-Cartierul Arhitecților-Cisnădie-Cisnădioara și retur.
La momentul prezent se află în curs de derulare evaluarea ofertelor depuse de ofertanți pentru achiziționarea autobuzelor electrice care urmează să deservească transportul public local la nivelul zonei metropolitane”, explică reprezentanții primăriei orașului Cisnădie
Pe lângă furnizarea mijloacelor de transport, contractul scos la licitație prevede și furnizarea de stații de încărcare rapidă și lentă, care vor fi amplasate atât la autobază, cât și în teren.
De asemenea, Consiliul Județean Sibiu a depus o cerere de finanțare prin PNRR pentru microbuze școlare electrice pentru mai multe localități din județul Sibiu, printre care și orașul Cisnădie. Prin acest proiect urmeaza să primim un microbuz școlar electric de 8+1 locuri și unul de 16+1 locuri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*