August, cea mai grea lună din an pe munte. Salvamont lansează „-1”

Începe cea mai grea lună din an pentru salvamontiști. Salvamont lansează proiectul „-1”, prin care își propune să reducă numărul incidentelor tragice cu cel puțin unul. 

Foto: Salvamont

Luna august este cea mai grea lună pentru salvamontiști, cu cele mai multe accidente montane, cu cel mai ridicat grad de dificultate și, din păcate, cu cele mai grave afecțiuni medicale.

Salvamont România lansează proiectul ”-1” pentru a reduce numărul de accidente montane în luna august.

Proiectul are ca scop reducerea numărului de persoane accidentate grav, care au necesitat transport cu ambulanțele SAJ, SMURD sau cu elicopterele SMURD-IGAV și a numărului de persoane decedate pe munte cu cel puțin o persoană.

De peste 25 de ani, de la an la an, numărul de accidente crește constant și îngrijorător și acest fapt trebuie sa fie un mare semnal de alarmă pentru toți.

Anul trecut, în luna august, 12 persoane au murit pe munte, 747 de persoane au fost accidentate și salvate de pe munte de către Salvamont, 226 de persoane au fost predate de salvamontiști ambulanțelor SAJ, SMURD și elicopterelor SMURD IGAV, iar 12 persoane au murit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*