Au ieșit noaptea la pescuit și au fost „agățați” de polițiști

Doi bărbați din Vâlcea au fost reținuți și sunt cercetați pentru braconaj piscicol pe râul Olt, după ce asupra lor au fost găsite cantități impresionante de pește și plase de pescuit.

foto: IPJ Sibiu

În noaptea de 29/30 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig, împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu, au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol pe râul Olt.

Cu această ocazie, în jurul orei 04.00, în zona Barajului Hidrocentralei Racovița, polițiștii au oprit un autoturism în care se aflau doi bărbați, conducătorul auto, în vârstă de 44 de ani și pasagerul, în vârstă de 33 de ani, ambii din județul Vâlcea.

„Ca urmare a controlului efectuat asupra autoturismului, au fost depistate o barcă gonflabilă, mai multe plase de pescuit, în lungime totală de 800 de metri, confecționate pentru pescuit ilegal, dar și cantitatea de 62 de kilograme de pește proaspăt (crap, plătică, mreană și somn), pe care cei doi bărbați l-ar fi recoltat din râul Olt, în aceeași noapte”, a explicat comisar șef de poliție Luciana Lazăr, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Sibiu.

foto: IPJ Sibiu

În cauză, polițiștii avrigeni au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație, deținere, transport sau comercializare fără documente legale de pește provenit din pescuit, respectiv pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii celor doi bărbați pentru 24 de ore.

Bunurile și peștele depistate în autoturism au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Avrig, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*