Au fost reluate lucrările la Hotelul de Gheață(CP)

De la jumătatea acestei săptămâni, la Bâlea Lac a fost reluată munca de edificare și extindere a celui de-al șaptesprezecelea Hotel de Gheață.

FOTO: Echipa Hotel of Ice Bâlea Lac

„Art & Ice”, numele obiectivului din acest sezon, se apropie, încet – încet, de forma prevăzută la debutul proiectului, camerelor deja finalizate și deschise vizitatorilor încă din perioada Crăciunului 2023  adăugându-li-se, datorită priceperii și muncii grele depusă de echipa de ”constructori”, noi încăperi.

 


Cu ajutorul condițiilor meteorologice adecvate înregistrate în ultimele zile (a crescut grosimea stratului de zăpadă și temperaturile au fost preponderent negative), dar și datorită folosirii unei noi tehnologii de
construire (o parte importantă a camerelor este edificată cu ajutorul unor baloane gigant umflate la presiune mare, peste care se pulverizează zăpadă și apă, ce se solidifică mai ales în timpul nopții), lucrările se derulează într-un ritm bun, astfel că există toate speranțele ca, în doar câteva zile, să fie finalizat noul Hotel de Gheață.

În paralel cu lucrările exterioare, echipa coordonată de sculptorul Eugen Petri lucrează la interior, la efectuarea decorațiunilor și a „mobilierului” fiecărei camere.

La fel ca și în sezoanele precedente, inițiatorii Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac” au ales o temă a acestuia, decizia pentru 2023 – 2024 fiind „ART & ICE”. Astfel, mare parte a conceptului arhitectonic al Hotelului de Gheață din această iarnă, precum și execuția lucrărilor și amenajărilor, vor fi realizate pentru a evidenția tema proiectului: arta, cu multitudinea sa de forme, expresii și exponenți, pusă în valoare de noblețea, duritatea, puritatea și sensibilitatea gheții.

Hotelul de Gheață din „inima” munților va avea cel puțin 20 de camere, Ice Restaurant și Ice Bar, tehnologia de construcție reprezentând o noutate a sezonului. Aspectul exterior al Hotelului de Gheață va fi, de asemenea, schimbat.

În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă , Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac), din „cărămizi” de
gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor foarte scăzute.

Atât Hotelul de Gheaţă cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud – est a Europei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*