Au fost alocați bani pentru susținerea locurilor de muncă. Ce spune ministrul Finanțelor?

Suma de 10,77 miliarde de lei a fost alocată, în plus, pentru susținerea locurilor de muncă.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a primit în plus 3,57 miliarde de lei, față de bugetul inițial, iar Bugetul Asigurărilor de Șomaj 7,2 miliarde de lei, astfel încât să fie susținute locurile de muncă.

Ministrul Florin Cîțu a anunțat pe pagina sa de Facebook, vineri, că în 2020 au fost alocați mai mulți bani în unele sectoare ale economiei, față de bugetul inițial: „Transparență și Profesionalism. este foarte important să știți în ce sectoare ale economiei au fost alocați mai mulți bani în 2020 față de bugetul aprobat inițial. Cele mai mari sume, peste un miliard de lei în plus față de bugetul inițial, au fost alocate astfel: Ministerul Muncii și Protecției Sociale a primit în plus 3,57 miliarde de lei + Bugetul Asigurărilor pentru Șomaj care a primit în plus 7,2 miliarde de lei = 10,77 miliarde de lei în plus în 2020 pentru susținerea locurilor de muncă.”

Și alte sectoare au beneficiat de sume mai mari de bani

„Ministerul Sănătății a primit în plus 2,38 miliarde de lei + Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate care a primit în plus 3,66 miliarde de lei = 6,04 miliarde de lei în plus pentru sănătatea românilor. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit în plus 3,24 miliarde de lei”, a mai susținut acesta.

Nici investițiile nu au fost neglijate, alocându-se o sumă de 5,91 miliarde lei, în plus față de bugetul aprobat inițial. Astfel, Cîțu a spus că investițiile publice se află la un nivel „record” de 20 miliarde lei, fiind cea mai mare sumă investită în economie, în ultimii 10 ani.

„Și suntem într-o perioadă de criză economică fără precedent, dar doar prin investiții putem să evităm prăbușirea economiei și să ne asigurăm că vom avea o revenire puternică în 2021.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*