„Au curs” șoferii în neregulă: mult alcool sau permise lipsă

În perioada 10 – 12 martie a.c., polițiștii rutieri au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 37 de permise de conducere, au retras 52 de certificate de înmatriculare și au aplicat 885 de sancțiuni contravenționale în valoare de 244.000 de lei.

Foto cu caracter ilustrativ, arhivă Mesagerul de Sibiu

Au dominat infracțiunile de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Exemple semnificative:

La data de 10 martie a.c., în jurul orei 01,30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală din localitatea Blăjel, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din județul Mureș, a pierdut controlul direcției de deplasare și a lovit un cap de pod. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.  Din verificări a reieșit că cel aflat la volan nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru conducere fără permis.

La data de 10 martie a.c., în jurul orei 07,00, în localitatea Rășinari, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Andrei Șaguna de către un localnic în vârstă de 43 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Cercetările continuă într-un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

La data de 10 martie a.c., în jurul orei 16,30, pe DJ 106, în afara localității Brădeni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Agnita au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Agnita. Pentru verificarea documentelor bărbatul le-a înmânat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autorități străine, în urma analizei documentului rezultând indicii care să conducă spre ipoteza că ar fi vorba despre un permis de conducere fals. În cauză, la nivelul Poliției Orașului Agnita, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale, respectiv uz de fals.

La data de 10 martie a.c., în jurul orei 18,30, pe raza orașului Agnita, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Mihai Viteazu de către un bărbat în vârstă de 42 de ani, din jud. Bacău. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 10 martie a.c., în jurul orei 19,30, pe raza localității Cârțișoara, polițiștii rutieri au depistat un localnic în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține acest drept. Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 11 martie a.c., în jurul orei 05,00, pe Prelungirea Mihai Viteazu din localitatea Șelimbăr, testarea alcoolscopică a șoferului unui autoturism a indicat un rezultat de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 11 martie a.c., în jurul orei 09,45, pe DJ 142J, în localitatea Șeica Mică, polițiștii rutieri au depistat un alt tânăr care conducea un autoturism deși nu figurează ca deținător al acestui drept. Astfel, pe numele celui aflat la volan, în vârstă de 23 de ani, din jud. Alba, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 12 martie a.c., în jurul orei 21,00, pe raza localității Turnu Roșu, polițiștii rutieri au depistat un sibian în vârstă de 26 de ani în timp ce conducea un autoturism fără a deține acest drept. Pe numele sibianului s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*