Atmosferă încărcată de istorie în acest weekend la Dumbrăveni

Castelul Apaffy din Dumbrăveni va fi la finalul acestei luni gazda a două evenimente cu rezonanță în acest loc încărcat de istorie.

Astfel, o parte a grădinii castelului va găzdui un târg de mobilă veche și lucruri vechi, dedicat tuturor iubitorilor de vintage și antichități. Târgul se va desfășura în perioada 28 – 30 aprilie între orele 10.00 și 20.00.

Mai multe amănunte despre acest târg se pot obține de la Panți Iuliu, la telefon 0746461012.

Un alt eveniment, mai spectaculos, care va avea loc tot în incinta Castelului Apaffy va fi cel organizat de Siebenbürgen Historischer SchwertkampfKDF Kronstadt și 7 Swords HEMA București.

La acest eveniment și-au anunțat prezența peste 120 de persoane dintre care mai mult de jumătate vor veni din afara României. Ei se vor întrece în cadrul unui workshop la tir cu arcul, vor simula o vânătoare și se vor duela atât în interiorul cât și în exteriorul castelului.

Foto: Facebook Siebenbürgen Historischer Schwertkampf 2023

„Dorim să oferim o experiență distractivă și provocatoare pentru toți practicanții HEMA – atât inițiați, cât și luptători – am decis să oferim un format de eveniment mai puțin tradițional, care să includă activități precum un joc de duel și un test de cunoștințe HEMA, precum și diverse ateliere” au transmis organizatorii. Evenimentul se va esfășura în perioada 28 aprilie ora 17.00 – 1 mai ora 12.00

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*