Atmosferă electrizantă! Junii Sibiului, la aniversarea a 30 de ani de la înființarea Dor Transilvan

Atmosferă electrizantă aseară. Centrul Creației Junii Sibiu a fost alături de Ansamblul Folcloric Dor Transilvan la aniversarea a 30 de ani de la înființare.

FOTO: CJCPCT „Cindrelul-Junii”
„Am urmărit, cu mari emoții și totodată cu admirație, suitele coregrafice și mi-am amintit de momentul în care am intrat în sala de repetiții a Ansamblului Dor Transilvan, la invitația domnului director artistic Tiberiu Groza. Atunci am descoperit tineri iubitori de folclor, extrem de talentați, foarte respectuoși și cu o dorința imensă de a deprinde noi pași de dans, de a învăța suite coregrafice și obiceiuri de primăvară din zona Sibiului. Am aflat că dragostea lor pentru folclorul românesc este cel puțin la fel de mare precum pasiunea pentru profesie, căci în rândurile lor am cunoscut studenți, medici, ingineri”, spun cei de la Junii Sibiului.
Silvia Macrea, manager Junii Sibiului: „Am aflat că DORUL de tradițiile românești, ce îi strânge repetiție de repetiție, îi tine uniți și în afara orelor de dans, căci sunt prieteni buni care au o pasiune imensă: jocul popular românesc. Această pasiune și acest crez a fost împărtășit de generații de artiști: dansatori, instrumentiști, soliști vocali, toți coordonați de domnul Tiberiu Groza. Vă felicit din suflet pentru cei 30 de ani în care ați promovat Dorul Transilvan în țară și în străinătate. Vă urez LA MULȚI ANI, încununați de reușite!”.
CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu își desfășoară activitatea cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*