Atenționare meteo. Ploi și intensificări ale vântului. Cod galben de ninsori la munte

Alertă meteorologică de ploi în cea mai mare parte a țării, cu intensificări ale vântului și ninsori în zonele montane.

foto: Mesagerul de Sibiu

Meteorologii au emis, duminică, o informare meteo de ploi pentru toată ţara, valabilă până luni, la ora 15:00, anunță Monitorul de Cluj.

Începând de duminică, la ora 15:00, până luni, la ora 15:00, aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi local de 10-15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp. Vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descărcări electrice.

În zona de munte, precipitaţiile vor fi mixte.

Vântul va avea local şi temporar intensificări în regiunile sudice şi sud-estice cu viteze în general între 45 şi 55 km/h.

Cod galben de ninsori la munte

Avertizare Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ la munte, începând de duminică, ora 18 – luni, ora 12. La altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

„Marţi (23 aprilie) ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte şi în sud-vest se vor acumula cantităţi însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării”, atenţionează meteorologii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*