Atelier modern de panificație-patiserie pentru elevii de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu – foto

Începând de astăzi, sute de elevi ai Liceului Tehnologic Terezianum din Sibiu învață meserie într-un atelier de panificație-patiserie ultra-modern. Investiția a fost susținută de Fundația Rotary Internațional, Cluburile Rotary și Rotaract, dar și de mediul de afaceri și Primăria Sibiu.

foto: Rotary Club Sibiu

 

Rotary Club Sibiu, Rotaract Sibiu și Interact Sibiu au implementat proiectul comunitar „Retehnologizarea atelierului de panificație-patiserie a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Terezianum Sibiu”.

foto: Mesagerul de Sibiu

Investiția in atelierul de panificatie și patiserie este de 260 000 de euro și constă în echipamente noi similare cu cele din mediul industrial de profil, care înlocuiesc utilajele uzate moral și fizic cu vechime de 40 de ani. Primăria Municipiului Sibiu a răspuns pozitiv solicitării președintelui Clubului Rotary Sibiu, Grobnicu Laurențiu și a susținut modernizarea atelierului la standardele impuse de mediul de practică.

foto: Rotary Club Sibiu

Proiectul inițiat de Mihai Dancilă în 2022 a primit aprobarea finanțării de la Fundatia Rotary în august 2023.

Proiectul a fost susținut de Fundația Rotary Internațional, mediul de afaceri, Primăria Sibiu, Cluburile Rotary și Rotaract Sibiu, cluburi din Germania și membrii ai cluburilor.

foto: Mesagerul de Sibiu

Finanțarea proiectului a fost susținută de mediul de afaceri din Sibiu, reprezentat în mod deosebit de firmele Boromir, Consilo web, Simpa. „Mulțumim companiilor, instituțiilor, organizațiilor și prietenilor care au susținut finanțarea și implementarea proiectului. Beneficiile proiectului sunt: elevi pregătiți și instruiți pe echipamente de ultima generație, acces mai ușor pe piața muncii la companiile de profil, cadre didactice motivate, părinți multumiți de calitatea pregătirii, angajatori satisfăcuți pentru forța de muncă calificată”, au transmis reprezentanții Clubului Rotary Sibiu.

foto: Mesagerul de Sibiu

Prezent la eveniment, primarul municipiului Sibiului a vorbit despre investițiile mnicipalitții în educație. „Acest proiect se pliază perfect pe strategia Primăriei privind educația, completând investițiile constante și substanțiale pe care le realizăm. Doar în ultimii ani am investit peste 75 de milioane de euro din bugetul local sau fonduri europene în proiecte importante, precum construcția a 4 creșe și 2 grădinițe noi, extinderea a 6 școli prin care s-au creat suplimentar peste 1.500 de locuri, construcția a 3 săli de sport noi, reamenajarea a 8 săli și 9 terenuri de sport, eficientizarea energetică a 4 unități de învățământ. De asemenea, am achiziționat și am pus la dispoziția Universității Lucian Blaga un teren în valoare de 6,5 milioane de euro pentru construcția unui Campus pentru învățământul dual. Și lista poate continua. Nici Liceul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum nu a fost ocolit de investiții – am modernizat sala de sport, am reabilitat atelierul de panificație și patiserie în pregătirea retehnologizării, iar în prezent se lucrează la amenajarea curții cu terenuri de sport, pistă de alergare și spații verzi. Felicitări, Rotary Sibiu, pentru acest proiect reușit de care vor beneficia cei peste 650 de elevi ai Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Terezianum. Felicitări pentru toate proiectele pe care le realizați în Sibiu, inclusiv programul de premiere a performanței la învățătură!”, a declarat Astrid Fodor.

Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară este singura unitate școlară de profil din Sibiu unde elevii de la învățământul de masă își continuă traseul educațional după finalizarea școlii gimnaziale. Liceul asigură pregătirea elevilor din centrele de plasament și pregătirea de specialitate a elevilor cu cerințe educaționale speciale(CES). Instituția are 678 de elevi și 75 de cadre didactice, dar și personal calificat pentru învățământul tehnic de specialitate în domeniul industriei alimentare.

foto: Mesagerul de Sibiu

foto: Rotary Club Sibiu

foto: Mesagerul de Sibiu

foto: Mesagerul de Sibiu

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*