Ateliere pentru părinţi şi educatori, cu scopul de a dezvolta abilităţi sociale şi emoţionale, la școli și grădinițe din Sibiu și Cisnădie

Spitalul de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sibiu desfăşoară în parteneriat proiectul iniţiat de Ministerul Sănătăţii în cadrul unităţilor şcolare din judeţul Sibiu având în vedere susţinerea unor ateliere gratuite pentru părinţi şi educatori cu scopul de a dezvolta abilităţi sociale şi emoţionale la copil şi adolescent.

Proiectul a debutat în cadrul Liceului Teoretic „Constantin Noica”, urmând să se desfăşoare până la sfârșitul anului şi în cadrul altor unităţi şcolare: Şcoala Gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu, Scoala gimnazială nr. 8 Sibiu, Şcoala Gimnazială nr. 13 Sibiu, Grădinița „Căsuţa Poveştilor” Sibiu, Grădinița cu program prelungit nr. 6 Cisnădie şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 18 Sibiu.

Atelierele sunt susţinute de dr. Angela Muntean, medic primar psihiatrie pediatrică, şi psihologul Diana Laslău, cu participarea profesorilor consilieri şcolari din partea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Sibiu în şcolile în care îşi desfăşoară activitatea.

De ce este nevoie de un training al părinţilor?

Copiii învaţă comportamentele din interacţiunea cu cei din jurul lor, spun specialiștii. În consecinţă, schimbarea unui comportament al copilului implică în fapt şi schimbarea comportamentelor celor din mediul său – părinţi, profesori, colegi, prieteni. „Atât părinţii, cât şi educatorii/profesorii reprezintă o sursă şi un context de învăţare esenţial pentru copil. Comportamentele copiilor se învaţă în interacțiunea cu alţi copii, în interacțiunea cu părinţii şi cu profesorii. Pentru a sprijini copiii în a învăţa atitudini şi comportamente funcţionale cu scopul menţinerii sănătăţii emoţionale şi sociale a acestora, este necesară implicarea tuturor celor care interacţionează cu copilul: părinţi, profesori, colegi”, motivează organizatorii atelierelor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*