Atât s-a putut! FC Hermannstadt – U Cluj 1-1 (1-0)

FC Hermannstadt a fost foarte aproape de prima victorie în fața Universității Cluj, 1-1 (1-1) pe Stadionul Municipal din Sibiu, în cadrul etapei a 3-a a play-out-ului Superligii. A încasat din nou gol în minutele suplimentare, Daniel Popa egalând în minutul 90+6, pentru o remiză smulsă în extremis. Seria neagră în fața „șepcilor roșii“ se prelungește astfel la 8 partide fără victorie (6 înfrângeri și 2 remise). Până în minutele suplimentare am fi zis că ni s-a întors norocul, „șepcile roșii“ având 2 bare și alte cel puțin 2 ocazii mari, în vreme ce sibienii au marcat la singurul șut pe poartă!

(Dan GREAVU)

Ianis Stoica a deschis scorul pentru FC Hermannstadt (foto:: facebook/FCH)

La doar 4 zile distanță de la ultima înfrângere în fața Universității Cluj, 0-1 în sferturile Cupei României, elevii lui Marius Măldărășanu au avut mai mult noroc azi. Doar până în minutele suplimentare! Au marcat în minutul 31, prin Ianis Stoica, la capătul unei acțiuni prelungite de atac, după care au scăpat miraculos în mai multe rânduri. Clujenii au semnat prima ocazie a meciului în minutul 28, când Roguljic l-a testat pe Căbuz cu un șut din careu. În minutul 34, același Roguljic a șutat puternic, la colțul scurt, balonul izbind bara. În minutul 53, U Cluj are din nou o bară, balonul ricoșat din Daniel Popa lovind tranversala. Zece minute mai târziu, U Cluj a irosit o nouă ocazie uriașă, Căbuz salvând la o lovitură de cap a lui Valentin Gheorghe. În minutul 85, același Daniel Popa n-a găsit poarta din careu, cu un șut în diagonală. N-a fost însă și ultima ocazie a meciului, un joc în care FC Hermannstadt avea în acel moment un singur șut pe poartă, față de 5 ale oaspeților (8-11 la șuturi spre poartă), 3-5 la cornere.

În minutul 90+6, același Daniel Popa, introdus inspirat pe teren de Sabău, a marcat la ultima fază golul de 1-1, cu un șut superb din afara careului, năruind speranțele sibienilor în prima victorie din mai 2022 în fața Universității Cluj. Finalul a fost încins, cu băncile celor două echipe încăierate, Bogdan Mitrea și Pițian, de U Cluj, fiind eliminați în minutul 90+9.

Demnă de remarcat atmosferă superbă din tribune, ambele galerii fiind la înălțime. 

Echipele de start:

FC Hermannstadt: Căbuz – Opruț, Bejan, Găman, Butean – Balaure, Murgia, Mino Sota, Ianis Stoica – Gabriel Iancu, Fonseca. Antrenor Marius Măldărășanu

U Cluj: Gertmonas – Oancea, Masoero, Thalisson, Chipciu – Simion, Bic, Silaghi, Roger – Nistor, Roguljic. Antrenor Ioan Ovidiu Sabău

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt urcă pe 3 în clasamentul play-out-ului, cu 24 de puncte. În etapa următoare, va întâlni UTA, în deplasare, vineri 12 aprilie, de la ora 17,30.

CLASAMENT

sursa: flashscore.com

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*