Astra Film a dat startul înscrierilor la atelierul pentru liceeni “Primul meu film documentar”

Astra Film Sibiu a deschis sesiunea de înscrieri pentru atelierul de film documentar pentru liceeni – „Primul meu film documentar”.

Workshop-ul se va desfășura în două etape, între 29 mai-2 iunie și 11-16 iunie, la sediul Astra Film din Piața Mică, nr. 11.

Organizat de Astra Film pentru al șaselea an consecutiv la Sibiu, în colaborare cu Asociația Vira, atelierul de film documentar este dedicat exclusiv liceenilor sibieni, cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, pasionați de cinema și care își doresc să trăiască experiența profesioniștilor din spatele camerei de filmat. Participanții au oportunitatea de a deprinde, în doar zece zile, regulile și secretele limbajului cinematografic și de a învăța în timp record cum să facă fotografii, să filmeze și să monteze imagini și sunet după regulile experților în domeniu.

Pe parcursul atelierului, liceenii-cineaști vor trece prin toate etapele de producție și vor realiza propriul lor film, având șansa ca acesta să fie proiectat pe marile ecrane ale Festivalului internațional de film de la Sibiu, Astra Film Festival, ce va avea loc între 14 și 20 octombrie.

„Atelierul oferă elevilor oportunitatea unică de a învăța direct de la specialiștii Astra Film tehnicile limbajului cinematografic și de a transpune în propriul film propriile idei, experiențe și emoții și continuă programul de educație prin intermediul filmului de nonficțiune inițiat acum mulți ani de Astra Film. Invităm, așadar, elevii să se înscrie la workshopul nostru și să facă un prim pas înspre îndrăgita artă a cinematografiei”, a spus Dumitru Budrala, regizor și director-fondator Astra Film Festival.

Formularul de înscriere poate fi completat la https://www.astrafilm.ro/afj/atelierul-de-film/, până pe 15 mai.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*