Astăzi s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat. Cum s-au descurcat elevii sibieni

Astăzi s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat – E.c), sesiunea august 2023. 65 de candidai au absentat, dar niciunul nu a fost eliminat din examen.

Foto: Arhivă

”Astfel, din cei 603 de candidaţi înscriși, 282 candidați au fost prezenți, 65 candidaţi au absentat, iar pentru 256 de candidați notele obținute în sesiunile anterioare au fost recunoscute. Nu au existat candidați eliminați sau candidați care să susțină examenul cu subiectele de rezervă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarele probe vor avea loc astfel:

  • vineri, 18 august – proba la alegere a profilului și a specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie)
  • luni, 21 august – limba și literatura maternă

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 25 august, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 25 august 2023 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Odată cu sesiunea august – septembrie 2023 a examenului național de bacalaureat, ale cărui probe scrise au început astăzi, Ministerul Educației generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților.

Rezultatele finale vor fi anunțate MARȚI, 29 august 2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*