Asociația Spitalului Clinic de Psihiatrie are un proiect înscris la Maratonul Internațional Sibiu

Asociația Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu va participa în cadrul Maratonului Internațional Sibiu cu proiectul „Amfiteatru-RecreArte”.

Maratonul Internațional Sibiu este cel mai mare eveniment sportiv filantropic din România, care, conform tradiției, are loc în fiecare an.

Anul acesta evenimentul se va desfășura în perioada 04.06-05.06.2022.

Nevoia de a construi un amfiteatru în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” , a venit în urma dorinței de a asigura un spațiu adecvat desfășurării de evenimente cultural-artistice, menite să motiveze, să ajute la relaxarea pacienților si aparținătorilor acestora, internați în cadrul secțiilor spitalului nostru, atât cei de vârstă adultă, cât și copii.

Meloterapia se încadrează în vasta arie a psihoterapiei prin artă. Valoarea terapeutică a muzicii rezultă din multiplele influenţe pe care le are asupra psihicului uman, datorate complexităţii fenomenului muzical însuşi.

Muzica declanşează procese afective dintre cele mai variate şi neaşteptate, de la emoţia muzicală cu o gamă largă de manifestare – bucurie, trăire interioară, sentimentul armoniei, înălţare spirituală – până la descărcări explozive de exaltare colectivă.

„Puteți să ne fiți alături fie ca alergător fie ca susținător al unui alergător iar așa veți contribui la creșterea calității vieții pacienților din cadrul spitalului nostru” au transmis reprezentanții Spitalului de Psihiatrie din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*