Artă în scop caritabil

Pentru susținerea proiectului „Universul simțurilor – camera de stimulare polisenzorială pentru elevii cu dizabilități din CSEI nr. 2 Sibiu“, înscris la Maratonul Internațional Sibiu, în sala festivă a Bibliotecii Astra, elevii CSEI nr. 2 Sibiu au organizat un spectacol și un bazar caritabil.

Această prezentare necesită JavaScript.

10 aprilie a fost o zi maraton pentru CSEI nr. 2 Sibiu, marcată de evenimente care au strâns în jurul acestei cauze oameni cu suflet mare. „A fost o zi în care am descoperit o dată în plus cât suntem bogați, deoarece i-am avut în jurul nostru pe toți prietenii din comunitate. Mii de mulțumiri tuturor!”, transmite directorul Nicoleta Nan.

Icoane pe sticlă

Ziua a debutat cu vernisajul expoziției „Icoana, loc de întâlnire între prezent și veșnicie”, în care elevii școlii au expus icoanele pe sticlă realizate sub îndrumarea profesorului Daniel Paneș, de la Palatul Copiilor.  „Mulțumim domnului Paneș pentru dăruirea cu care îndrumă cercul de pictură pe sticlă, oferind o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber la final de săptămână elevilor din internatul școlar. Mulțumim, de asemenea, celor care susțin această activitate – colegii noștri voluntari, firmele Marquardt și AsConcept”, a spus profesoara Manuela Ionescu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Momente artistice

Expoziția a fost urmată de un spectacol caritabil, în care au prezentat momente artistice, alături de elevii cu dizabilități de la CSEI nr. 2 Sibiu, colegi din școli și grădinițe din județul Sibiu, partenere în diferite activități desfășurate pe parcursul acestui an școlar. Au fost prezentate momente artistice variate: poezie, muzică corală, dansuri moderne și populare, teatru de păpuși, pantomimă, iar actorul Adrian Prohaska, prezentatorul spectacolului, a reușit să creeze o atmosferă magică, în care toți copiii și-au valorificat talentul.

Surpriza zilei

Tot în cadrul acestui eveniment, copiii au pus în vânzare diferite obiecte handmade – icoane pe sticlă pictate de ei, decorațiuni  și felicitări, iar surpriza evenimentului a fost o tombolă unde s-au câștigat premii oferite de alți oameni cu suflet mare – Ciprian Banea și Alin Lazurca – Puma Club, Lajos Nagy – Hair Studio – Entourage , Cosmina Blass – Naty’s Quiet Books, Parfumeria Douglas Sibiu, Alexandru Gavrea – Savana Impex.

CAMELIA BALINT | director adjunct: „E un proiect special care a adus împreună o mulțime de oameni, cu aceeași dorință. Ne bucură mult faptul că elevi din școli și grădinițe din județul Sibiu au ales să se implice în susținerea proiectului «Universul simțurilor», participând cu momente artistice la spectacolul caritabil și donând obiecte făcute de ei, pentru bazar, dăruind astfel fiecare, puțin din talentul lor. Dorim să mulțumim pentru susținere partenerilor noștri de la Școala Gimnazială Șura Mică, Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu, Școala Gimnazială nr. 10 Sibiu, Școala Gimnazială «Nicolae Iorga” Sibiu, Școala Gimnazială «Octavian Goga” Rășinari, Școala Gimnazială Roșia, Grădinița cu program prelungit nr. 28 Sibiu, Clubul Sportiv Școlar Șoimii Sibiu, Școala Gimnazială Jina!”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*