Ars Sacra la final

Prima ediție Ars Sacra la Sibiu a cuprins 5 expoziții, 12 evenimente culturale, două tururi ghidate religioase și mii de vizitatori cu ocazia zilelor bisericilor deschise. Peste 3000 de vizitatori și spectatori au trecut pragul vreunui lăcaș de cult în cele trei zile de festival.

Foto: Facebook Ars Sacra

În cadrul proiectului s-a realizat un site în patru limbi: română, germană, maghiară și engleză, o pagină de Facebook cu ajutorul căruia publicul larg a fost înștiințat despre evenimentele cuprinse în programul festivalului.

Foto: Facebook Ars Sacra

Au fost și câteva premiere cu ocazia festivalului de prezentare și promovare a artei sacre. Au fost organizate primele două tururi din Sibiu focusate către prezentarea patrimoniului și istoriei lăcașurilor de cult din centrul istoric. Corurile reunite ale comunităților reformate din Sibiu și cea din Ocna Sibiului au cântat împreună, eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani. Corul Parohiei Romano-Catolice Sibiu-Centru a oferit, pentru prima dată la Sibiu un program de cântece gregoriene originale. Iar la Biserica Azilului corul Arhanghelos a cântat pentru prima dată de când este preot paroh Pop Ioan-Ersiliu.

Foto: Facebook Ars Sacra

Expozițiile și bisericile pot fi vizitate în continuare,conform programelor și condițiilor proprii.

Festivalul organizat în spiritul prezentării artei sacre, a frumosului, a binelui și al adevărului a însemnat și un parteneriat consistent între cele șase confesiuni istorice și operatorul cultural inițiator: Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România – Casa Teutsch, Mitropolia Ardealului – Arhiepiscopia Sibiului, Parohia Romano-Catolică Sibiu-Centru, Biserica Greco Catolică, Parohia Evanghelică Lutherană, Comunitatea Evreiască, Biserica Reformată și Asociația HID – Centrul Cultural Maghiar, toate din Sibiu.

Foto: Facebook Ars Sacra

„Mulțumim din suflet tuturor celor care ne-au ajutat să organizăm prima ediție a festivalului Ars Sacra la Sibiu: Pr. Kilian Dörr, Dr. Gerhild Rudolf, Dr. Emanuel Tăvală, Dl. Ștefan Orth, Pr. Nicolae Popa, cantor Bajka Ödön, capelan Bojtor Attila, Dl. Tiberiu Baruch, D-na Heidrun König, Dr. Răzvan C. Pop, Prof. Marius Șpechea, Lózer Csaba László, SC Tonialltrad SRL, Biblioteca Astra Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu și tuturor artiștilor, corurilor și grupurilor care ne-au încântat cu evenimente culturale” au transmis organizatorii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*