Armata israeliană a ucis un lider al grupării Hamas, care se ocupa cu armele strategice

Armata israeliană a ucis încă un lider important al grupării Hamas.

Foto: Sky News youtube.com

Forţele de apărare israeliene (IDF) au anunţat vineri că au ucis un lider al Hamas, Mahmud Sabih, responsabil de unitatea de dezvoltare şi arme strategice a grupului islamist palestinian, transmite EFE. Forţele armate au raportat acest deces într-un comunicat, fără să precizeze cum şi unde a murit Sabih.

IDF a explicat însă că acest membru al Hamas a condus o secţiune a grupului care era dedicată creşterii capacităţilor de înarmare ale organizaţiei şi schimbului de cunoştinţe cu organizaţiile teroriste din Orientul Mijlociu. De asemenea, Sabih a facilitat transferul de informaţii către organizaţia sa pentru a produce arme şi drone.

Războiul dintre Israel şi Hamas a izbucnit pe 7 octombrie, când gruparea islamistă palestiniană a lansat un atac surpriză în sudul Israelului, ucigând circa 1.400 de persoane şi răpind peste 200 de oameni pe care i-a dus în Fâşia Gaza, pe care o controlează. Israelul a contraatacat cu bombardamente puternice şi neîncetate asupra enclavei palestiniene şi scurte incursiuni terestre, scrie EFE.

De la începutul războiului, Israelul a ucis peste 10 înalţi oficiali Hamas.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*