Arestat după ce a pus în circulație bancnote false de 500 de Euro

Un clujean de 39 de ani a fost arestat preventiv, pentru că ar fi pus în circulație bancnote contrafăcute de 500 de euro. A fost depistat în trafic, băut la volan.

Foto: Arhivă

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au efectuat cercetări în cadrul unui dosar penal, cu privire la un bărbat, de 39 de ani, ce are ca obiect infracțiunile de punerea în circulație de monede sau de alte valori falsificate și înșelăciune.

„Din verificările efectuate a reieșit că, la data de 8 februarie a.c., acesta ar fi pus în circulație două bancnote din cupiura de 500 de euro, contrafăcute, inducând în eroare un bărbat, de 46 de ani, cu privire la autenticitatea acestora.

În schimbul valorilor falsificate, bărbatul de 39 de ani ar fi primit 4.200 de lei”, informează, sâmbătă, Inspectoratul Județean de Poliție Cluj.

În urma cercetărilor, bărbatul a fost depistat în trafic la volanul unui autoturism, în zona cartierului Mărăști din Cluj-Napoca, având asupra sa două bancnote false din cupiura de 200 de euro.

„Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat”, arată sursa citată.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au dispus măsură reținerii, pentru 24 de ore, față de bărbatul de 39 de ani.

Vineri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație de monede sau de alte valori falsificate, înșelăciune și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*