Arbitraj rușinos la Sf. Gheorghe! FC Hermannstadt a scos totuși o remiză, după ce a încasat un gol „mincinos“

Sepsi OSK și FC Hermannstadt au încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), în această după amiază, într-un meci din cadrul etapei a 6-a a Superligii. A fost o partidă cu numeroase erori de arbitraj, între care una care a influențat până la urmă rezultatul final! Centralul George Vidican n-a văzut un fault grosolan în atac la golul gazdelor, iar în cabina VAR a fost….liniște.

foto arhivă: facebook/FCH

Echipa sibiană a început curajos la Sf. Gheorghe, pe terenul echipei care tocmai obținuse calificarea în play-off-ul Conference League. Cu Neguț și Bucuroiu (debut în Superligă) în primul 11, elevii lui Măldărășanu au inițiat mai multe atacuri, iar în minutul 14 au reușit chiar să marcheze prin Paraschiv, la o pasă primită de la Alhassan. Din păcate, atacantul sibian fusese o jumătate de metru în ofsaid, iar golul a fost anulat.

Ușor-ușor, echipele au coborât apoi ritmul de joc, pe fondul căldurii sufocante. În ultimele secvențe ale reprizei, Sherif Kallaku l-a împins pe Bejan în Stoica, ambii s-au prăbușit, iar mijlocașul gazdelor, rămas singur cu Letica, a înscris fără probleme. Curat-murdar, camera VAR a rămas ferecată, iar faultul grosolan trecut cu vederea: 1-0

La reluare, Măldărășanu mută ofensiv, în încercarea de a reveni pe tabelă. În minutul 52, un șut al lui Balaure avea să fie deviat în plasa laterală. Cornerul a fost executat de același Balaure, Bejan s-a înălțat peste întreaga apărare adversă și a reluat imparabil cu capul: 1-1.

Au urmat patru schimbări deodată efectuate în tabăra gazdă. În minutul 61, Letica a scos de sub transversală un cap al lui Rondon. Sepsi a pus apoi presiune, părând că modificările au destabilizat echilibrul din teren. Dar sibienii au echilibrat și au avut și ei câteva acțiuni mai importante, între care un cap alături al lui Gabi Iancu (‘80), un șut puțin peste trimis de Dragoș Iancu (‘86), apoi Gabi Iancu (‘88) a reluat cu capul peste transversală din 5-6 metri!

Echipele

FC Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, I. Stoica, A. Oroian – Balaure (‘82, Bărbuț), S. Mino, Alhassan (‘67, Biceanu), Neguț (‘46, G. Iancu) – Bucuroiu (‘67, D. Iancu), D. Paraschiv (‘82, Fonseca)

Sepsi OSK: Niczuly – Aganovic (59, Păun), Ninaj, D. Ciobotariu (‘46, Bălașa), Oteliță – I. Gheorghe, Alimi (59, Rodriguez), Kallaku (Ștefănescu) – R. Varga, Damașcan (59, Safranko), Rondon

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt a urcat pe locul 8 în clasament. În etapa următoare, echipa sibiană va juca pe Stadionul Municipal, luni 28 august, de la ora 18,30, cu Universitatea Cluj.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*