Caravana de Sănătate a ajuns la Sibiu: asistență medicală de bază pentru refugiații ucraineni și sibienii din zonele izolate

Săptămâna aceasta, la Crucea Roșie Sibiu, a demarat un proiect realizat de Crucea Roșie Română în parteneriat cu Crucea Roșie Franceză, proiect care are ca scop asigurarea accesului la asistență medicală de bază refugiaților ucraineni și cetățenilor români din zonele izolate, iar în limita locurilor disponobile, sibienilor care au nevoie de asistență medicală gratuită.

foto: Crucea Roșie Sibiu

Caravana este formată din  6 mașini de 3,5 tone, dotatate astfel:

  • Mașina 1: măsurare parametri și analize de sânge
  • Mașina 2: medic generalist
  • Mașina 3: pediatrie și cardiologie/ecografii abdominale
  • Mașina 4: optică medicală
  • Mașina 5: ginecologie
  • Mașina 6: stomatologie pediatrică

În județul nostru, Caravana de Sănătate va fi prezentă timp de 3 săptămâni în  municipiul Sibiu, în fața Sălii Polivalente Transilvania, în perioada 28 mai – 14 iunie și încă 2 săptămâni în satul Porumbacu de Sus, în perioada 17 iunie – 28 iunie.

În Sibiu, proiectul se adresează familiilor din Ucraina care încă se află în orașul nostru dar si persoanelor vulnerabile din Sibiu  și mulțumim pe această cale Consiliului Județean Sibiu care ne găzduiește caravana la Sala Transilvania și  ne asigură o foarte bună derulare a acestui proiect.

foto: Crucea Roșie Sibiu

În zona rurală, proiectul se adresează locuitorilor vulnerabili care doresc să-și facă analizele medicale sau consultații de specialitate din satele comunei: Scorei, Colun, Sărata și Porumbacu de Jos, pe lângă locuitorii satului Porumbacu de Sus și mulțumim în acest sens Primăriei comunei Porumbacu de Jos pentru deschidere și implicare.

Accesul la asistență medicală gratuită se face pe bază de programări la numărul 0723 279 634, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 17.00. Caravana a cutreierat mai multe județe: Bucuresti, Calarași, Constanta, Tulcea, Galați, Vaslui, Iasi, Botosani, Suceava, Maramures, Satu Mare, Salaj, Brasov, Sibiu, Timis

”Suntem într-o perioadacă cu foarte multe activități, la Crucea Roșie Sibiu dar ne bucurăm că avem și Caravana de Sănătate aici. E un proiect care funcționează în mare parte cu personal angajat, începând cu cadrele medicale, recepționer, șofer, coordonator dar voluntarii sunt ca deobicei  ajutorul nostru de bază și fără ei, ne-ar fi imposibil să derulăm această acțiune.

Le mulțumesc mult pe această cale, în special voluntarilor de la Facultatea de Medicină care ne-au fost alături de la începutul acestui proiect, dar și medicilor rezidenți de la Secția de Cardiologie, doamnei Dr Minodora Teodoru – Șefa Secției de Cardiologie, precum și doamnei Dr. Cristina Rezi, care va realiza ecografiile abdominale” – Raluca Morar, Director, Crucea Roșie Filiala Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*