Aproape jumătate din mașinile verificate de RAR în 2022 aveau defecțiuni grave

Potrivit unui comunicat trimis de Registrul Auto Român, în anul 2022, în județul Sibiu au fost verificate în trafic 1470 de vehicule.

Foto: Arhiva Mesagerul de Sibiu

 

Dintre acestea, 40,34% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 2 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 2,37% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 2,38% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în această regiune au fost aplicate 638 de amenzi contravenționale și au fost retrase 403 certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

„ Atragem atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni” se arată în comunicatul Registrului Auto Român.

La nivel național, în 2022, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic,  76.440 de vehicule la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,04% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*