Aproape 6.000 de vizitatori la Muzeul ASTRA, în weekend

Muzeul ASTRA a înregistrat în weekend 5630 de vizitatori. În acest interval, la Muzeul ASTRA a avut loc Ziua Universală a Iei, ediția a VII-a. De asemenea, sâmbătă, Muzeul ASTRA a fost decorat cu Ordinul ,,Meritul Cultural” în grad de ,,Cavaler”, Categoria E – Patrimoniul Cultural Național.

Distincția acordată de președintele Klaus Johannis este pentru merite deosebite în peisajul cultural autohton și internațional. Momentul a fost marcat cu o ceremonie care a avut loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, pe scena Târgului de țară. Distincția a fost înmânată de către Raluca Turcan, viceprim-ministrul României.

Evenimentele sub semnul iei continuă la Muzeul ASTRA în perioada următoare.

Miercuri, 24.06.2020, de Sânziene, intrarea va fi liberă în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului pentru toți vizitatorii care vor veni îmbrăcați în cămăși autentice.

De asemenea, programul pregătit special pentru ediția a VII-a a evenimentului Ziua Universală a Iei se încheie cu o conferință online, denumită sugestiv „IA, haină de lumină a sărbătorii”.

„Părintele prof. Constantin Necula ne-a însoțit încă de la prima ediție organizată de Muzeul ASTRA. Anul acesta, pe 24 iunie, de Sânziene, de la orele 18:30, devine gazdă în conferința online organizată în parteneriat cu Centrul de Cultură și Știință al României la Tunis, Ambasada României la Tunis, Institutul Limbii Române și Doxologia, avându-le invitate pe Mirela Crețu – Director Muzee pavilionare (Muzeul ASTRA), Iulia Gorneanu (autor, curator, colecționar), conf. univ. dr. Lia Faur (scriitor, Lector de limba română la Universitatea El Manar, Institutul de limbi moderne Habib Bourguiba, Tunis; coordonator al Centrului de Cultură și Știință al României la Tunis) și Andreea Ciortea (antreprenor cultural, co-organizator și inițiator Ziua IEI Sibiu și comunitatea online IA Sibiu)”, transmit cei de la muzeu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*