Aproape 450 de permise de conducere reținute în Ajunul Crăciunului. 74 pentru alcool și 15 pentru droguri

Ministerul Afacerilor interne a transmis un comunicat de presă în care sintetizează principalele acțiuni din Ajunul Crăciunului.

Foto: Arhivă

În cursul zilei de ieri, principalele misiuni ale efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost asigurarea intervenţiei eficiente în situaţii de urgenţă, menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, creşterea gradului de siguranţă rutieră şi supravegherea şi controlul frontierei de stat.

Astfel, structurile MAI au intervenit în cazul a 4.992 evenimente, 3.373 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.619 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de drum pentru a asigura fluidizarea circulaţiei şi pentru a preveni producerea unor evenimente grave. În cursul zilei de ieri, aceştia au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 446 permise (dintre care 74 pentru consum de alcool şi 15 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 207 certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 959 de posibile infracţiuni, peste 26% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică, aflate în executarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant 184 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 201 fapte penale.

Tot în cursul zilei de ieri, s-au dispus măsuri preventive pentru 36 de persoane şi au fost depistate 6 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În îndeplinirea misiunilor ce le revin, poliţiştii şi jandarmii au constatat 5.389 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 1,9 milioane de lei.

Pompierii au efectuat trei controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.370 misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 87 pentru stingerea de incendii şi 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor acestora, au fost salvate 32 persoane.

La rândul lor, jandarmii montani au salvat 6 persoane aflate în situaţii critice, se arată în comunicatul MAI.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*