Apel la curaj. Centrul Militar așteaptă tinerii în învățământul militar superior

Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar zonal Sibiu a început campania de recrutare a tinerilor dornici de a urma o instituţie militară de învățământ superior. Se adresează elevilor din anii terminali şi absolvenţilor învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat cu vârsta de până la 26 de ani.

FOTO: AFT

Aceştia se pot înscrie până la data de 31.05.2024 pentru a urma studii universitare de licenţă în una din instituţiile militare de învăţământ superior, astfel:

  • Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – 73 locuri;
  • Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov – 26 locuri;
  • Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța – 10 locuri;
  • Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București – 212 locuri;
  • Institutele Medico-Militare din Tg. Mureş și București – 112 locuri;
  • Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” București – 43 locuri;
  • Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București – 16 locuri (specializarea drept – locuri bugetate de Ministerul Apărării Naționale).

Pe toată durata pregătirii în instituţiile de învăţământ prezentate, se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi.

Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare oferă studenților reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi siguranţa unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru o informare detaliată privind criteriile de selecție şi documentele necesare întocmirii dosarului de înscriere, tinerii sibieni interesaţi se pot înscrie pe platforma www.recrutaremapn.ro sau sunt așteptați la sediul Biroului informare-recrutare Sibiu (Calea Dumbrăvii, nr. 28, telefon 0269244712).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*