Aparatură de ultimă generație

Blocul operator al Secţiei Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu a fost dotat cu un microscop operator de ultimă generaţie OPMI VARIO 700, produs de Carl Zeiss.  Valoarea aparatului este de aproape 400.000 de lei, cu TVA inclus, fondurile fiind asigurate de Consiliul Judeţean Sibiu. Microscopul a fost achiziţionat prin licitaţie publică în SEAP.

Dr. Saceleanu  microscop operatorMicroscopul se remarcă prin numeroase facilităţi, cum ar fi posibilitatea de înregistrare şi transmitere video, două posturi de lucru, care permit lucrul simultan pentru doi medici, este ergonomic, uşor de manevrat, permiţând intervenţii de lungă durată, precum şi foarte performant din punct de vedere optic, prin imaginile furnizate de camera de înaltă definiţie. De asemenea, utilizează lentile Carl Zeiss de înaltă calitate, iluminare cu xenon, focalizare motorizată cu distanţa de lucru de 200 – 500 mm şi control automat al irisului pentru reglarea iluminării la câmpul de vedere etc. Totodată, aparatul are un ecran tactil intuitiv şi beneficiază de control wireless prin pedalier, ceea ce duce la eliminarea cablurilor suplimentare, asigurându-i chirurgului o mare libertate de mişcare.

De mare ajutor

Noul microscop nu este doar modern, ci şi de mare ajutor pentru chirurgii sibieni. „Achiziţionarea unui microscop operator performant ne ajută foarte mult în activitatea chirurgicală, întrucât, de acum, putem lărgi spectrul operator cu abordarea unor patologii complexe de tip tumoral şi vascular. Din punct de vedere tehnic, cuvântul cel mai potrivit este performanţă, întrucât combinarea soluţiilor de vizualizare, conectivitate şi gestionare a datelor într-un singur aparat, ne va permite să operăm mai eficient şi să obţinem rezultate şi mai bune ca până acum, în beneficiul direct al pacienţilor. Fără îndoială, utilizarea sa va creşte calitatea actului operator şi completează profesionalismul echipei de neurochirurgie a spitalului public sibian, reliefând preocuparea conducerii acestuia precum şi a Consiliului Judeţean Sibiu pentru creşterea calităţii actului medical”, a precizat dr. Vicenţiu Săceleanu, medicul şef al Secţiei Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu.

De mare ajutor

Secţia Clinică Neurochirurgie este o componentă esenţială a unui spital de urgenţă şi, de aceea, eforturile instituției sunt orientate către crearea unor condiţii de performanţă atât din perspectiva ambientului unde personalul îşi desfăşoară activitatea, condiţiilor hoteliere superioare pentru pacienţi, cât şi dotării cu aparatură, a conchis dr. Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu.

Secție modernizată

Secţia Clinică Neurochirurgie a SCJU Sibiu funcţionează din ianuarie anul curent în „casă nouă”, după ce SCJU Sibiu a dat în folosinţă un nivel complet nou şi modern, rezultat în urma procesului de etajare a corpului ATI al spitalului. În noul spaţiu funcţionează 11 saloane cu 30 de paturi, grupuri sanitare proprii, săli de tratament şi de pregătire a materialelor sanitare şi cabinete pentru personal. De asemenea, în luna martie a anului curent SCJU Sibiu a inaugurat, tot pentru Secţia Clinică Neurochirurgie, şi un bloc chirurgical ultra-modern, cu două săli de operaţie prevăzute cu presiune ridicată, printr-un sistem de flux laminar, acesta însemnând un mediu controlat din punct de vedere al presiunii, cu rol în asigurarea unui climat aseptic, precum şi cu două circuite complet separate: unul pentru pacienţi şi unul pentru personalul medical Valoarea întregii lucrări a fost de aproape 6 milioane de lei, fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Sibiu.

Secţia Clinică Neurochirurgie a SCJU Sibiu are o adresabilitate foarte ridicată, aici realizându-se circa 600 de operaţii neurochirurgicale anual.

Vasile SPINEAN | manager SCJU Sibiu

„Secţia Clinică Neurochirurgie este o componentă esenţială a unui spital de urgenţă şi, de aceea, eforturile noastre sunt orientate către crearea unor condiţii de performanţă atât din perspectiva ambientului unde personalul îşi desfăşoară activitatea, condiţiilor hoteliere superioare pentru pacienţi, cât şi dotării cu aparatură. Achiziţionarea acestui microscop operator de mare performanţă completează aşadar demersurile noastre anterioare şi ne bucurăm că modernizarea SCJU Sibiu este un proces continuu.”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*