Apăr apa!

Fermieri și reprezentanți ai primăriilor din județele Sibiu și Alba s-au întâlnit astăzi la Consiliul județean sibiu pentru a participa la reuniunea zonală cu tema „Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri! Măsuri ocale pentru dezvoltarea agriculturii și protecția apelor”.

Desfășurată sub sloganul „Apăr apa!”, scopul reuniunii a fost acela de a înțelege și răspunde mai bine nevoilor concrete ale mediului rural din județele Sibiu și Alba.

Evenimentul de astăzi face parte dintr-o serie amplă de debateri începute încă din luna martie 2019, și care continuă la nivel național.

Fermierii și reprezentanții primăriilor prezenți la eveniment au avut parte de prezentări din partea a doi reprezentanți ai Ministerului Mediului, Pădurilor și Apelor, Sabna cîrstea și Paul Popa, a proiectului „Controlul Itegrat al Poluării cu Nutrienți”, aflat în derulae la Ministerul Mdiului.

Au fost prezentate modurile corecte și eficiente pentru păstrarea în siguranță a îngrășământului naural (gunoi de grajd), și modul de aplicare al acestuia astfel încât să se evite poluarea apelor cu consecințe grave asupra sănătății populației.

Deasemenea în cadrul întâlnirii au fost discutate și alte probleme curente ale agriculturii, specifice județelor Sibiu și Alba.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*