Anunțul momentului pentru TOȚI elevii. Dispar trimestrele! Cum arată noua structură a anului școlar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat noua structură a anului școlar.

 

Anul şcolar 2022 – 2023 va avea cinci module de învăţare şi cinci vacanţe.

„Am reuşit să ajungem, îmi place să cred, la un consens care este confirmat nu numai de experţi în ştiinţele educaţiei din România, ci de către orice expert care are un minimum de noţiune în pedagogie modernă. Este vorba de nevoia de a alterna module de învăţare de 6, 7, 8 săptămâni cu module de repaus. În aşa fel putem să ne adaptăm pe specificul anului şcolar din România”, a declarat Sorin Cîmpeanu, după şedinţa de Guvern.

El a precizat că, potrivit propunerii agreate, anul şcolar va începe pe data de 5 septembrie cu un prim modul de învăţare.

„După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanţă. 24 – 30 octombrie să fie prima vacanţă. O vacanţă care să fie acordată tuturor elevilor şi preşcolarilor în egală măsură”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educaţiei, modulul al doilea de învăţare se va derula până în preajma sărbătorilor de iarnă, când va începe a doua vacanţă, din 23 decembrie şi până pe 8 ianuarie.

Al treilea modul de învăţare va începe pe 9 ianuarie.

„În premieră, acest modul se va derula până în luna februarie, când vom avea cea de a treia vacanţă, care va putea fi acordată în a doua săptămână, în a treia sau în a patra săptămână a lunii februarie, la decizia fiecărui inspectorat judeţean, prin consultare cu cei implicaţi. Este vorba de o vacanţă de o săptămână, mobilă, în luna februarie”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Modulul al patrulea se va derula până în preajma sărbătorilor Pascale.

„Vacanţa ar urma să fie organizată în perioada 8 – 23 aprilie”, a adăugat ministrul Educaţiei.

În anul şcolar 2022 – 2023, al cincilea modul de învăţare se va derula până pe 16 iunie, iar vacanţa de vară va începe pe 17 iunie şi se va încheia în prima luni a lunii septembrie, notează AGERPRES.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*