Anul 2017 vine cu scumpiri pentru sibieni: se majorează taxa de salubrizare

Conform Regulmentului de stabilire a taxei speciale de salubrizare, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECO (ADI Eco) constituită la nivelul județului Sibiu are atribuția de a calcula această taxă de salubrizare. Asociația gestionează sistemul de colectare a deșeurilor în numele municipiilor, orașelor și comunelor din județ.

Prin intermediul unei adrese transmise în data de 12 ianuarie, ADI ECO anunță Primăria Sibiu cu privire la existența unor noi prevederi naționale (Ordinul 2413/21.12.2016 privind modificarea Ordinului 578/2006 și a OUG 196/2005) prin care, pe lângă tarifele operatorilor, se introduce o taxă de 80 lei/tonă de deșeu datorată la Fondul de Mediu. Taxa de mediu se va introduce în taxa de salubrizare, iar în consecință ADI Eco a transmis prin adresa menționată necesitatea de a crește taxa specială de salubrizare plătită de cetățeni începând cu data de 1 ianuarie 2017, după cum urmează. Astfel, pentru persoanele fizice taxa crește de la 8,42 lei / persoană / lună la 10,43 lei / persoană/ lună, iar pentru persoanele juridice de la 282,44 lei/tonă/ lună, la 323,69 lei / tonă / lună.

Hotărâre de Consiliu Local

Pentru modificarea acestei taxe conform noii legislații, un proiect de hotărâre privind modificarea nivelului acesteia va intra în dezbaterea Consiliului Local Sibiu în ședința din luna ianuarie. Taxa de salubrizare încasată de la populație va fi utilizată pentru a plăti serviciile operatorului SC Soma SRL.

Direcția Fiscală va emite până la sfârșitul acestei luni decizii de impunere care vor informa sibienii cu privire la suma de plată reprezentând taxa de salubrizare și impozitele și taxele locale pentru anul 2017. Cetățenii care au plătit deja pentru întreg anul sunt rugați să achite până la sfârșitul lui 2017 diferența dintre suma plătită și suma recalculată înscrisă pe decizia de impunere.

Plata prin PayPoint și la bancă

După ce primesc deciziile de impunere prin poștă, sibienii vor putea plăti prin PayPoint și la o serie de bănci taxele și impozitele, inclusiv taxa de salubrizare, cu ajutorul codurilor de bare inscripționate pe aceste decizii. Detalii cu privire la băncile unde se poate face plata vor fi specificate în aceste documente.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*