Ansamblul „Comorile Arpașului” a încântat publicul cu un spectacol de excepție de Paști

A doua zi de Paști a fost marcată de un spectacol folcloric deosebit la Arpașu de Jos, susținut de Ansamblul „Comorile Arpașului”. Spectacolul a reunit tradiții, joc și cântec popular din Țara Făgărașului, oferind publicului o experiență autentică și memorabilă.

FOTO: Consiliul Județean Sibiu

 

„A doua zi a Sfintelor Paști a fost dedicată obiceiurilor, jocului și cântecului popular din mândra Țară a Făgărașului, reunite într-un spectacol al Ansamblului <Comorile Arpașului> la care participat Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu, alături de Raluca Turcan, ministrul culturii, și vicepreședintele Marcel Luca.
Sala de spectacole a Căminului Cultural din Arpașu de Jos a fost neîncăpătoare pentru sutele de locuitori din Arpașu de Jos, Arpașu de Sus și Nou Român veniți să se bucure de obiceiurile ce amintesc de începutul aratului, urcatul oilor la munte, Sânziene sau seceriș.
Ansamblul <Comorile Arpașului> aniversează 15 ani de activitate, coordonat fiind de cunoscuții dansatori și coregrafi Alesea și Ovidiu Sas, de la Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul – Junii Sibiului.
Felicitări domnului Constantin Văcariu, primarul comunei Arpașu de Jos, atât pentru buna organizare a evenimentului, cât și pentru constanta implicare în conservarea și promovarea datinilor, asigurându-se astfel că de jocul și cântecele bunicilor se vor bucura și generațiile următoare!”, a postat Consiliul Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*