Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor a efectuat un control la Palatul Brukenthal din Avrig.
Foto: Crpc Brașov
În urma controlului inspectorii au remis un comunicat de presă în care se arată:
„În urma primirii unei sesizări, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic SC Klingeis Consulting SRL – Palatul Brukenthal, cu sediul în localitatea Avrig.
După verificările realizate, comisarii au constatat următoarele aspectele și au aplicat următoarele sancțiuni:
4 amenzi contravenționale în valoare de 35000 lei și un avertisment;
Oprirea definitivă de la utilizare a produselor neconforme în valoare de 4800 lei;
Oprirea temporară a prestării serviciilor în spațiul de gătit (bucătărie), până la remedierea deficiențelor constatate
Oprirea temporară a serviciilor în camerele 103,106,107 până la remedierea deficiențelor constatate
Propunere de închidere a unității pe o perioadă de 6 luni
Neregulile constatate au fost următoarele:
Mobilier deteriorat, lipsă saltea protecție, fire de păr și pete pe saltele și pe cearșaf precum și lipsa mesajului Pro Natura;
Foto: Crpc Brașov
În holul secundar al unității a fost identificat un perete cu infiltrații de apă și neigienizat;
Bucătăria unității prezenta perete exfoliat, crăpat si infiltrații de apă pe tavan, podele neigienizate, hotă cu scurgeri de grăsime, coșuri de gunoi fără capac;
Agregate frigorifice cu acumulări masive de gheață, cu resturi alimentare, chedere rupte, neigienizate si grad ridicat de uzură;
Foto: Crpc Brașov
Au fost identificate în lăzile frigorifice produse care nu prezintă elemente de identificare sau la care a fost schimbată starea termică, utilizarea unor ustensile neprofesionale (cuțite cu nituri și găleți din plastic);
Produse cu data durabilității minimale depășite;
Foto: Crpc Brașov
Preparate culinare congelate (sos ragu, tocăniță căprioară);
Sos de tomate produs in unitate fără data fabricării;
Foto: Crpc Brașov
Ulei depozitat pe paviment la temperatura mediului exterior;
Preparate culinare (ciorbe) păstrate în frigider contrar prevederilor OMS 976/1998;
Abateri repetate: frigidere cu chedere rupte, utilizarea unor ustensile neprofesionale în bucătărie, coșul de gunoi fără capac” se arată în comunicatul transmis de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov.