Angajații statului: tot mai mulți și mai bine plătiți, dar din ce în ce mai puțin productivi!

1.300.000 de români sunt angajați la stat, iar salariul mediu brut în rândul bugetarilor este cu 17% mai mare față de cel din mediul privat.

Potrivit celei mai recente analize realizate de specialiștii Băncii Mondiale, care compară eficiența angajaților din sectorul privat cu cea angajaților din sectorul public, cei din urmă sunt tot mai puțin productivi.

Astfel, Banca Mondială avertizează că, deși companiile de stat românești angajează mai mulți oameni și plătesc salarii mai mari, acestea sunt tot mai puțin productive.

În prezent sunt aproximativ 1.300.000 de angajați la stat, iar în ceea ce privește datele privind salariul, un raport al Consiliului Concurenței arăta că, în 2022, salariul mediu brut în rândul bugetarilor era cu aproximativ 17% mai mare față de cel din mediul privat, conform antena3.ro , citat de Monitorul de Cluj.

De asemenea, datele recente venite de la Ministerul Finanțelor arată că numărul bugetarilor s-a mărit, situație în care presiunea pusă pe bugetul public va continua să crească.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*