Angajații de la Registrul Comerțului intră în grevă japoneză. Spun că au cele mai mici salarii din Justiție

În perioada 17-21 iulie 2023, în Oficiul Național al Registrului Comerțului va avea loc o grevă japoneză. Angajații vor protesta împotriva „discriminării” și cer „eliminarea inechităților salariale”.

Foto: Blocul Național Sindical

Sindicatul angajaților de la Registrul Comerțului declanșează acțiuni sindicale sub forma protestelor, conflictului colectiv de muncă și încetării activității.

„Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federația PUBLISIND și la Blocul Național Sindical – protestează contra inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, în antiteză cu importanța activităților derulate de ONRC și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariați în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR”, potrivit unui comunicat al sindicatului și federației transmis către monitorulcj.ro.

Prima acțiune de protest cu rol de avertisment se derulează în perioada 17-21 iulie 2023: membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest și își vor îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel, conform legii.

Revendicări:

  1.  Eliminarea discriminărilor și a inechităţilor salariale din familia ocupaţională „Justiţie”, ONRC fiind instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție.
  2.  Plata integrală a drepturilor salariale câştigate în instanţă şi a dobânzilor aferente în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
  3.  Ocuparea prin concurs a posturilor vacante și eliminarea practicii de compensare a lipsei de resurse umane prin suprasolicitarea personalului existent.
  4.  Dialog social real pe marginea noii legi de salarizare a personalului bugetar anunțate de guvernanți.

Pentru susținerea revendicărilor SAONRC, a fost transmisă o solicitare către Guvernul României.

„Urmare acestui demers, pe data de 3 iulie 2023 a avut o întâlnire la Palatul Victoria pentru discutarea tuturor aspectelor, accentul fiind pus în principal pe salarizarea inechitabilă și necesitatea ocupării posturilor vacante. Revendicările au fost preluate la nivelul cancelariei Prim-ministrului României fără să existe însă angajamente sau perspective clare de soluționare”, mai transmite sindicatul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*